vrijdag 28 juni 2024

Herinnert U zich deze nog? #234


 DONNA SUMMER
'I FEEL LOVE'
1977
Aantal weken: 10
Hoogste positie: 1


Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.

In mei 1977 verscheen het vijfde album van Donna Summer, 'I Remember Yesterday' en het was weer een conceptalbum.  Een muzikale reis door de tijd. De discosound van de jaren zeventig werd gecombineerd met muziek uit de jaren veertig, vijftig en zestig, om het album te laten eindigen met een lied wat de toekomst moest verbeelden: 'I Feel Love'.

De platenmaatschappij bracht als eerste single van het album de ballad 'Can't We Just Sit Down' uit met als b-kant 'I Feel Love', wat aan het bovenstaande singlehoesje nog is te zien. Terugkijkend kun je je afvragen: what were they thinking?! Maar de impact van 'I Feel Love' was zo groot dat het twee maanden daarna werd omgedraaid en het sloeg in als een bom. Dit was nog nooit gehoord. We weten nu dat het Donna's signature song is.

Het nummer moest een toekomstbeeld oproepen en het was daadwerkelijk een eerste voorbode van hoe danceclub muziek in de komende vijftien jaar zou klinken. Het was de start van wat later als elektronische dansmuziek, techno en house bekend werd.


2 opmerkingen:

  1. Ook de eerste zangeres die medio 1977 met 3 verschillende singles in de Top 40 stond, te weten I Feel Love, I Remember Yesterday en Down, Deep Inside.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd, 'I Remember Yesterday' was een bescheiden succes en 'Down Deep Inside' kwam uit een film.

      Verwijderen