zaterdag 27 juli 2024

Comeback

In 1971 maakte ze haar eerste singletje: 'Ieder Meisje Droomt Van Liefde', onder haar roepnaam Connie, pas 10 jaar later komt er een vervolg. Connie noemt zich vanaf dat moment Vanessa en met de single 'In The Heat Of The Night' heeft ze een kleine hit te pakken. De grote doorbraak komt in 1982 met 'Upside Down', waarmee ze een tweede plaats in de hitparade bereikt. Tot halverwege de jaren negentig blijft ze platen uitbrengen.

Ze trekt zich min of meer terug als zangeres en wordt meer een society figuur. De naam Vanessa laat ze vallen en gaat weer door het leven als Connie. Eerst als Connie Breukhoven na haar huwelijk met Hans Breukhoven de baas van Free Record Shop in 1987, na 21 jaar huwelijk scheiden ze en neemt ze haar meisjesnaam Witteman weer aan. In 2010 duikt ze plots de platenstudio in, wat resulteert in het album 'Just Conny', een album met jazznummers, iets heel anders dan de tralala-liedjes waarmee ze bekend is geworden. 

Afgelopen donderdag blies Connie 73 kaarsjes uit en maakte gisteren haar comeback als Vanessa op het Milkshake festival. Zelf zegt ze dat ze nooit afscheid heeft genomen en dat ze herhaaldelijk werd gevraagd om nog eens als Vanessa op te treden. Dat had ze in 2005 al eens gedaan op Gay Pride en twee jaar later zong ze een duet met Jeroen van der Boom op zijn eerste concert. Connie vond het nu dus tijd om Vanessa weer tevoorschijn te halen. Daartoe heeft ze drie van haar hits opnieuw opgenomen en heeft die gisteravond dus gebracht op het Milkshakefestival waar haar trouwe achterban, de gaysuele medemensch, het uit volle borst zal hebben meegezongen. 

Eigenlijk een comeback van nooit echt weggeweest.

1971

1982

2024


Geen opmerkingen:

Een reactie posten