zondag 18 augustus 2024

Er was er één jarig....(2)

Al in juni, maar eerst afgelopen zaterdag hebben we hem ons cadeautje kunnen geven. We hebben met elkaar gebrainstormd wat leuk zou zijn en we kwamen tot de slotsom dat een dagje Pantropica in de smaak zou vallen. Pantropica, het vroegere Orchideeënhoeve een stukje rijden en nog onontgonnen gebied voor de voormalig jarige.

Om 11 uur reisden we af, Pantropica ligt in het verre Luttelgeest en is toch al snel zo'n anderhalf uur rijden. Het weer zat ons alleszins mee en onderweg zijn we nog even gestopt voor een bakje koffie. Ik was zeven jaar geleden al eens geweest toen het nog Orchideeënhoeve heette en was toen erg onder de indruk van wat er te zien en te beleven valt. Het is nu nog verder uitgebreid en mooier geworden. Allereerst zijn we na aankomst gaan lunchen in Hanami Flowerpark met z'n enorme bloemenpracht in talloze kleuren, waarna we aangesterkt aan onze ontdekkingsreis begonnen in het Tropica- en Amazonegebied met veel mooie planten en dieren die je ook kunt voeren met speciaal voer. 

Een leuk bezoek is die aan de lori's de mooi gekleurde vogeltjes die niet verlegen zijn om naar je toe te komen en te snoepen van het nectardrankje dat je bij je hebt. Een ander hoogtepunt is de vlindertuin, de grootste van Europa, een prachtige tropische vlindertuin met meer dan tweeduizend vlinders, daar hebben we even gezeten om te genieten van zoveel moois, een mooi zenmoment, al die prachtige vlinders die om je heen fladderen. Vervolgens is er nog zoveel meer te zien, de flamingo lagoon, citrus lane, stokstaartjes, schildpadden, verschillende vissen van kleine guppies tot grote zoetwaterhaaien. 

We hebben er de hele middag doorgebracht met tussendoor een drankje en een ijsje waanden we ons in een hele andere wereld. Zo tegen half zes was het tijd om op weg te gaan naar waar we het diner gingen gebruiken. Dat was restaurant Leen in Utrecht. Ook dat was een belevenis, Aziatische fusion gerechten om met elkaar te delen in een leuke omgeving met fijne bediening. Vanwege het mooie weer konden we heerlijk buiten zitten, maar ook binnen ziet het er geweldig uit. Dit adres hebben we opgeslagen, want hier willen we vast nog wel eens heen. Het was een heerlijke dag zo met malkander en de homme du jour heeft het geweldig gevonden en het ontzettend naar z'n zin gehad en daar ging het om, maar ook wij hebben ervan genoten.



Hanami Flowerpark.



Amazone en Tropicagebied.

Lori.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten