vrijdag 27 september 2024

Nieuwe buren

Het kindertijdschrift Donald Duck had een tekenwedstrijd uitgeschreven voor een nieuw personage, vanwege het 90 jarig bestaan van het stripfiguur Donald Duck. De 9 jarige Eva is als winnaar uit de bus gekomen. Zij bedacht de personages Eva Hamerslag en haar zoon Lex die de nieuwe buren van Donald worden. Eva is net als Donald ook een eend en werkt als timmervrouw. Bedenkster Eva had bij haar inzending vermeld dat Eva Hamerslag van alles zelf maakt in en om haar huis en niet tegen verspilling kan, in alles ziet ze wel iets om te hergebruiken. Haar zoon Lex heeft als hobby programmeren, via een groot netwerk lost hij met andere kinderen problemen op. 

Hoe leuk is dat! En vooral voor bedenkster Eva, je zult verwachten dat er niets vervelends of negatiefs over te melden is. Nou, u moogt opnieuw denken. Eva Hamerslag en haar zoon Lex zijn niet als Donald en zijn familieleden wit, maar bruin. Ik wil op dit punt nog maar even benadrukken dat het om stripfiguren gaat in een stripweekblad voor kinderen. Maar het bruinrechtse deel van Nederland is volledig overstuur geraakt, dit is niet hún kleur bruin, Eva en Lex zouden zomaar 'eenden van kleur' kunnen zijn. De horror! 

Boze witte mannen, veelal van middelbare leeftijd, en een paar witte racistische Stepford wives, sprekend op elkaar lijkende typjes à la Arische Raisa Blommestijn, buitelen over elkaar heen. Volwassen mensen die echt alles aangrijpen om hun racisme en intense haat voor alles wat niet wit is te ventileren. Zelfs een stripfiguurpersonage, bedacht door een 9 jarig meisje, kan niet aan hun toorn ontkomen. Volwassenen die 'nooit meer een Donald Duck zullen kopen', 'Zelfs in Duckstad komt nu een bruine eend wonen. Deze doorgeslagen diversiteitswaanzin kent geen grenzen'. 'En toen was de laatste horde genomen, ook de Donald Duck is nu woke'.  

Wat heb je dan een vreselijk leven als je zoveel bitterheid, vijandigheid en aversie in je hebt dat je zelfs een bedenksel van een 9 jarige voor een kinderstriptijdschrift ziet als bron van het kwaad.

Eva met de door haar ontworpen Lex en Eva Hamerslag.

Zoals Eva en Lex er uiteindelijk uitzien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten