dinsdag 3 september 2024

Vakantie voorbij

🎶Vakantie voorbij weer aan 't werk
En dat doen we steeds weer zonder te morren
Vakantie voorbij weer naar 't baasje toe
Al vraag ik me toch steeds af waarom ik dat nou doe
Harrekedee harrekiedo ja we gaan weer naar de baas
Harrekedee harrekiedo maar 't is zo weer sinterklaas🎶

Imca Marina had in 1972 net haar grote vakantiehit 'Viva España' gehad toen ze vond dat ze in het najaar ook wel weer een hit wilde hebben en voilà in oktober van dat jaar kwam 'Vakantie Voorbij' uit. Ik bedacht me, met bovenstaande tekst in mijn hoofd, dat ik dat nu al zo'n vierenveertig jaar doe, weer naar 't baasje toegaan na de zomervakantie. Over structuur gesproken.

Tevens, zo kwam tot me, is het nog maar een paar jaar eer ik voor altijd vakantie heb. In mijn leeftijdsfase en met al bijna vijfenveertig jaar op de werkteller is dat wel iets om naar uit te zien, zonder het heden uit het oog te verliezen, en dan, ik kijk nooit verder dan een week vooruit. Wat niet impliceert dat ik geen afspraken maak verder in de toekomst (de tandarts alleen al), maar gezien de huidige stand van zaken in de wereld en het feit dat ook ik steeds meer een mens van een dag word, lijkt me een week ruim voldoende. 

Mijn vakantie is voorbij en vandaag ga ik weer 'naar 't baasje toe'. Het waren fijne weken waarin ik leuke dingen heb gedaan samen met lieve mensen, maar ook tijd en ruimte heb genomen voor mezelf om weer op te laden door thuis te relaxen en niets te hoeven. Ik merk wel dat ik met het klimmen der jaren daar steeds meer behoefte aan heb. Het totale niets, noem ik het zelf, cocoonen in m'n eigen omgeving. Voor sommigen een gruwel, die zijn juist het liefst aan het ritten en willen onder de mensen zijn, voor mij is een pas op de plaats een must om te kunnen blijven functioneren. 

Ik vind het ook wel weer oké om te gaan beginnen, ik heb het naar mijn zin op m'n werk, dat is wel belangrijk natuurlijk. Mijn moeder zei altijd: "Met lood in je schoenen naar je werk gaan houdt niemand vol." En dat is zo, die vijf maanden als baliemedewerker bij de tandarts heb ik dat ervaren, daar was ik zo niet op m'n plek, maar hier wel. En als God ('t baasje) het wil zou ik het in mijn huidige werk tot aan mijn pensioen over een paar jaar gerust volhouden, met nu het idee om de laatste periode wellicht wat minder te gaan werken om alvast te wennen. Maar goed, dat is nog verder dan één week en zover kijk ik niet vooruit, weet u nog. Eerst nog maar es zien of de wereld en ik het überhaupt halen.






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten