woensdag 25 september 2024

Wat je belooft....

"Mevrouw kan niet wachten!!" riep Geert Wilders nog geen jaar geleden uit tijdens de verkiezingscampagne over iemand van zijn achterban die overduidelijk in ieder geval wel goed te eten had, toen Frans Timmermans opperde om het eigen risico van de zorg af te schaffen, maar dat zulks niet van vandaag op morgen kon. "Mevrouw moet nu geld hebben en u kan dat regelen, vandaag nog!!" voegde Geert er aan toe. Ieder weldenkend mens wist dat Frans gelijk had, maar de licht beïnvloedbare onderbuikers vonden het een mooi statement om op de PVV te gaan stemmen: 'Geert zorgt voor ons arme schlemielen'. 

Nu is de PVV dan de grootste partij geworden en PVV-minion Fleur Agema is zelfs minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, niet dat ze er enig verstand van heeft, of iets van de ambtenaren aanneemt die dat wel hebben, maar dat hoeft ook niet, Geert wikt en beslist, zij hoeft enkel maar na te zeggen wat hij haar influistert. Dus dan verwachten de Henken de Ingrids dat het eigen risico ook subiet wordt afgeschaft, maar helaas.....

U en ik wisten het natuurlijk wel, dat gaat niet gebeuren, sterker nog, de premie zal zo rond de €10,- per maand worden verhoogd, en het eigen risico blijft gewoon gelijk. Pas in 2027 wordt die gehalveerd volgens het huidige kabinet met PVV als grootste partij, dus niet volledig afgeschaft. Om dat te bekostigen zal de zorgpremie tegen die tijd de grens van €200 per maand passeren, nu is dat ongeveer €159. 

Dit is dus wat je krijgt als je met je onderbuik kiest en er mensen aan het bewind komen die van toeten noch blazen weten en hun bek maar een douw geven. De onderste laag van de bevolking die veelal de achterban van PVV vormt, komt er het meest bekaaid vanaf, dat weet een kind, maar ja, Geert hè, 'die seg watof wei denke'. Ik ben niet graag degene die zegt: 'heb ik het niet gezegd', maar heb ik het niet gezegd? Het ontploft in hun gezicht.

En dan nu nog het hele 'strengste asielbeleid ooit' debacle, met Frau Faber die ervoor naar Denemarken afreist. Daar wordt nu de hoop van de achterban op gevestigd, alle asielzoekers en het liefst alle buitenlanders eruit, dan komt het pas goed. Nou, ik heb nieuws voor ze.....

Geert Wilders en Frans Timmermans.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten