woensdag 11 september 2024

Weerzien

Ik kreeg onlangs bericht van vriendin Anke, met een foto van ons vijf jaar geleden waarbij we een dagje Den Haag en Scheveningen deden. Het werd zeker tijd om elkaar weer es te gaan zien, we houden wel contact via de socials, maar écht is zoveel leuker. Meteen de koe bij de hoorns gevat en een date geprikt. Gisteren kwam ze naar me toe. Anke ken ik al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen ze bij V&D kwam werken. In onze jonge jaren deden we veel samen, uitgaan, bij elkaar op visite, logeren zelfs en leuke dingen ondernemen. 

Vijf jaar geleden hadden we dus voor het laatst afgesproken, toen kwam die hele coronaperiode waarbij je niet zoveel kon, wat daardoor uitstellend en uiteindelijk afstellend heeft gewerkt, maar niet meer! Om 12 uur liep ze de galerij op en het was alsof ik haar vorige week voor het laatst had gezien, zulke vriendschappen zijn geweldig. We weten zoveel van elkaar en elkaars leven dat het meteen als vanouds is. Fijn koffie gedronken met lekkers en honderduit gepraat. 

Mijn bedoeling was om een wandeling in het bos te gaan maken, maar het weer besliste anders. We gingen lunchen bij het altijd gezellige 'Brownies & Downies', om daarna even het centrum van Capelle door te wandelen waar ik zelf ook niet zo vaak kom en er zelfs nieuwe winkels ontdekte. Anke heeft nog een leuk ding gekocht wat voor haar makkelijk is bij het tekenen. Weer naar huis om in de avond te besluiten te gaan eten bij 'Rasa Sayang', maar daar aangekomen blijkt die op dinsdag gesloten te zijn. Who knew? Maar wij zijn niet voor één gat te vangen en het immer bruisende Capelle heeft meer dinermogelijkheden. Uiteindelijk zijn we bij 'In Den Boekenkast' beland waar we heerlijk hebben gegeten, ook dat was voor mij alweer een tijd geleden en Anke kende het nog helemaal niet.

Wat was het een gezellige dag! We laten nu zeker geen vijf jaar meer voorbij gaan. We hebben het zo leuk gehad dat we er helemaal niet aan hebben gedacht om een foto te maken, maar omdat we nauwelijks zijn veranderd voldoet een foto van enige tijd terug ook. ⇩



Geen opmerkingen:

Een reactie posten