zaterdag 5 oktober 2024

Ik ben beleid

Eind augustus was het kabinet, na nog geen twee maanden, bijna gevallen, het verbaast niemand, het enige wat verwondering zou kunnen oproepen is dat het niet gebeurd is, want wat een gênante vertoning van totaalidioten. We zijn als land niet groot of heel belangrijk, maar wat staan we internationaal gezien voor lul met dat stelletje, zeg, mijn God!

De Afghaanse beveiligers, die met gevaar voor eigen leven Nederlandse militairen hebben beschermd en wie was toegezegd dat ze, omdat ze hun leven in eigen land niet zeker zijn, naar Nederland konden komen, daar heeft dit xenofobische kabinet een streep door gehaald. Er wordt een ereschuld gebroken en een morele plicht verzaakt. Raymond van Roon van (natuurlijk) PVV zegt: "We willen niet nog meer buitenlanders in Nederland". De afgebakende groep vinden ze te groot en het is te duur is de argumentatie die het kabinet gebruikt. Zullen we de beveiliging van Geert Wilders eens stopzetten, daar gaat aardig wat geld in zitten namelijk. Om het nog maar niet te hebben over de 37 Kamerleden van de PVV à €141.000 per jaar die, als ze überhaupt al aanwezig zijn, er slechts als bankvulling zitten want Geert is de PVV en de PVV is Geert, het zijn slechts zijn minions.

Speaking of which, PVV-minion Marjolein Faber, de plaatsvervanger van Florrie Rost Van Tonningen op aarde, is ook lekker bezig. Zij is op kamptournee door Europa om leuke ideetjes op te doen bij de buren over hoe zij met asielzoekers omgaan. En nu heeft ze een plan opgevat, een soort 'Arbeid macht frei' 2.0. Ze dacht namelijk in Denemarken bij een detentiecentrum een bord te hebben gezien met de tekst 'Hier werken we aan uw terugkeer'. Daar werd ze enthousiast van, dat wilde ze ook in Nederland. 

Maar dat bord bestaat helemaal niet, dat hoorden de ambtenaren die eens hebben nagebeld. Het bestaat enkel in haar hoofd, en we weten sinds haar 'mijn tweet klopt' uitspraak dat de vrouw in een heel eigen wereld leeft, waar haar eigen wetten gelden. Hoe ik dat zo zeker weet? Naar aanleiding van dit idiote en beschamende plan vroeg een journalist of ze dit dan zelfstandig besluit, waarop Marjolein antwoordde: "Ik ben minister en ik voer beleid uit". Waarop de journalist reageerde met: "Maar dit is toch geen beleid? Dit is volgens mij een idee van u?". "Maar ik ben beleid" repliceerde Marjolein. Absolutisme in Nederland. "L'état, c'est moi" zei de Zonnekoning van Frankrijk tegenover het parlement in Parijs om zijn status van absolute monarch te benadrukken. Echt hoor, van de ratten besnuffeld dat mens. 

Nou ja, zoals ik al eerder heb gezegd, lang zal het niet duren, eind augustus was het eigenlijk al wel klaar, meteen daarna heeft Pieter Omtzigt zich ziek gemeld en scheldt Geert zich een ongeluk op X tegen alles en iedereen, ook tegen collegaatjes uit zijn eigen coalitie en de door hem naar voren geschoven opperminion Dick Schoof. Tevens dreigt (belooft?) hij de stekker eruit te trekken als die noodwet voor asiel er niet komt. Nou ja, die komt er ook niet, dat snapt een kind, en wie zal ie dan de schuld geven? Nooit zichzelf natuurlijk. 

Ik ben blij dat ik niet voornemens ben om naar het buitenland te gaan, ik geneer me er enigszins voor om te zeggen dat ik Nederlander ben, daar waar dat vroeger nog wel leuk was omdat men met vrolijke en leuke associaties kwam, zijn we nu toch het risee van Europa aan het worden met die incapabele, racistische, xenofobe extreem rechtse randdebielen.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten