maandag 2 januari 2023

In Memoriam: Margriet Eshuijs

Mensen van mijn generatie kunnen zich het weergaloze nummer 'House For Sale', geschreven door de Amerikaanse songwriters Gloria Sklerlov en Harry Lloyd, van de band Lucifer nog wel herinneren met als frontvrouw Margriet Eshuijs. Margriet was een vrouw die muzikaliteit ademde, al toen ze drie was leerde ze zichzelf accordeon spelen. Vanaf haar negende speelde ze in verschillende bandjes op de elektrische gitaar en het elektronische orgel waarbij ze ook zong. 

Lucifer ontstond in 1972 en na wat singles was het in 1975 dus raak met 'House For Sale'. In 1976 deed Lucifer mee aan de Nationale Finale voor het Eurovisie Songfestival dat werd gewonnen door Sandra Reemer. Lucifer werd derde met hun 'Someone Is Waitin' For You'. Margriet is ook te horen, maar niet te zien, op de single van Veronica Unlimited 'What Kind Of Dance Is This'  een nummer opgenomen om het 12½ jarig bestaan van de Veronica Top 40 te gedenken. Op tv werd het lied door fotomodellen geplaybackt. In 1979 stopt Lucifer er mee en gaat Margriet solo om vervolgens weer met een band samen te werken de Margriet Eshuijs Band. 

Haar ontmoeting met Maarten Peters resulteerde niet enkel in een muzikale samenwerking, vanaf 1984 waren Margriet en Maarten ook een stel. Naast het blijven maken en brengen van muziek al dan niet samen met Maarten gaf ze ook les aan het conservatorium. 

Gedurende haar carrière heeft Margriet verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen, w.o. verschillende Edisons en een Gouden Harp. Uit haar eerdere huwelijk met Dick Buijsman heeft Margriet een zoon. Na een ernstige ziekte waarmee ze niet in de publiciteit wilde is Margriet op 29 december j.l. overleden. Ze is 70 jaar geworden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten