zondag 21 juli 2024

Antwerpen

Oorspronkelijk hadden we een andere afspraak staan, maar die kon niet doorgaan, ik had wel vrij genomen, zodat we besloten naar het immer festieve Antwerpen te gaan. Toen we dat hadden besloten wisten we natuurlijk niet dat het op dat moment de tot dan toe warmste dag van het jaar zou zijn.

Er was van te voren al een parkeergarage geboekt in de stad, dat leek ons handig, en dat was het ook, maar het was een pakeergaragetje, héél smal opgezet, waarbij je met een volwassen auto wel héél voorzichtig te werk moest gaan, op een klein incidentje na is het ook gelukt. Vanuit de airco gekoelde auto de stad in voelde heel aangenaam, en we besloten om eerst te gaan lunchen. Ik ben al een aantal keer eerder in Antwerpen geweest, dus globaal weet ik dingen, zo ook waar een leuk plein was om ergens de lunch te gaan gebruiken. Het werd de taverne 't Hof van Eden, waar we een heerlijke salade hebben gegeten, onderwijl genietend van de mensen, het weer en het onthaasten. Het voelde meteen als vakantie.

We zijn door de stad richting de Schelde gelopen, vanwege de temperatuur stelde ik voor om naar het stadspark te gaan, onder de bomen is het veel koeler. Ik wist de richting ongeveer, maar met Google Maps kun je tegenwoordig bijna niet meer verkeerd gaan. Mijn eerste bezoek aan Antwerpen met één van mijn verloofdes was eind jaren negentig en we logeerden destijds in het Ibishotel, wat vlakbij het stadspark is. Dat hotel bestaat nog steeds, dus toen we daar liepen wist ik dat het niet ver meer was. Het was inderdaad veel koeler en we nestelden ons op een bankje met een ijsje. Vervolgens even door het park gewandeld en daarna op de Grote Markt genoten van een mocktail, er was live entertainment en nogmaals het gadeslaan van de passanten is ook een erg leuk tijdverdrijf. 

Om te dineren had ik 'Het Vermoeide Model' bedacht, met z'n dakterras, maar het dakterras was vol, en 'Het Vermoeide Model' bestaat ook niet meer, het nieuwe zich daar gevestigde restaurant heet nu 'Mannequin', ik vermoed om toch nog een link met de voorgaande naam te suggereren. Maar zoals gezegd, het was vol. Toen bedacht ik me dat ik met Rick en Chris, ook weer jaren geleden, nog es in Antwerpen ben geweest met een nog warmer weekend, en we toen heerlijk op een terras hebben gezeten waar een fijn briesje stond in een zijstraat van de Meir. Die zaak, The Bistro, zit er nog steeds, sinds 1988 hoorden we van de gerant, en daar hebben we voortreffelijk gedineerd, dat briesje was er immer nog, en hoewel het in het midden van de stad is, heerst er een aangename rust. 

Na al die zon, wandelen, dranken en spijzen, zijn we naar het garagetje gegaan om de laatste uitdaging van de dag aan te gaan: de auto er weer heel uitkrijgen. En dat is gelukt. We hebben een heerlijke dag gehad en we doen dat zeker nog es, alleen dan met een ándere garage. 

Stadspark.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten