dinsdag 16 juli 2024

Workin' Moms

Sinds enkele weken kijk ik op Netflix naar de Canadese serie 'Workin' Moms'. De serie bestaat uit zeven seizoenen en heeft gelopen van 2017 t/m 2023. Ik ben nu ergens in seizoen vijf. Het speelt zich af in Toronto, wat leuk is omdat ik daar ben geweest, en ik meen in de korte flitsen van de stad zo af en toe wat te herkennen, natuurlijk in ieder geval de alom aanwezige Canadian National Tower.

Het verhaal gaat, zoals de titel al weggeeft, over werkende moeders in een comedy-drama setting. We leren een groep vrouwen kennen, die met hun baby op de 'Mommy and Me' groep samenkomen bij Toddler Time gerund op eigen wijze door Val Szalinsky (Sarah McVie). De hoofdpersoon die we het meest volgen is Kate Foster (Catherine Reitman), die de serie ook heeft bedacht. Ze is zo nu en dan in brede zin de wat onhandige eigenaar van een PR-bedrijf, ze is getrouwd met Nathan (Philip Sternberg) en ze hebben twee kinderen. Maar ook van de andere vrouwen van de groep en hun partners krijgen we hun dagelijkse beslommeringen te zien die het hebben van een relatie, kinderen, een baan, sociaal leven en huishouden nu eenmaal met zich meebrengt. 

Omdat het een Canadese serie is en geen Amerikaanse wordt het moederschap niet gezien en getoond als de heilige graal voor elke vrouw, er komen op humoristische wijze ook allerlei zaken aan bod betreffende het hebben van kinderen en een druk leven. Ook niet alle kinderen zijn leuk, het is geen 'Brady Bunch'. Elk karakter in de serie heeft wel iets leuks en eigens, maar er is één personage die ik niet kan uitstaan, Jenny Matthews (Jessalyn Wanlim), wat een ongelooflijk vervelend wijf is dat. Ja ik weet dat het fictie is, maar als ik het kijk zijn voor de ongeveer 25 minuten dat een aflevering duurt, de peronages 'echt'. Jessalyn is waarschijnlijk een heel leuk mens en gewoon een goede actrice. Het helpt ook niet dat ze de leukste man ooit, Ian (Dennis Andres) heel naar behandelt.

Kortom ik kijk er regelmatig met plezier naar en de dames en hun mannen, minus Jenny dan, voelen welhaast als vrienden. Ik kan u de serie aanraden, als u van, soms directe, humor houdt.

Philip Sternburg (Nathan), Dani Kind (Anne), Juno Rinaldi (Frankie), Kate (Catherine Reitman) en Sarah McVie (Val). 


Kate in een typische 'Workin' Moms' situatie.


Jessalyn Wanlim (Jenny), niet te doen die vrouw.

Dennis Andres (Ian), Oy vey 🔥


Geen opmerkingen:

Een reactie posten