donderdag 8 augustus 2024

☑ Niet geschikt

Voor iedereen die werkt en van wie verlangt wordt om de wekkerradio te zetten om op tijd op het werk te verschijnen is er sinds 2018 's morgens het geweldig leuke radioprogramma op Radio 2, 'Jan-Willem Start Op' met Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Ik mag daar graag naar luisteren als ik word gewekt en me besef dat ik er nog ben en er dingen van me verwacht worden. Op prettige wijze praten Jan-Willem en Jeroen met leuke rubriekjes de ochtend aan elkaar ondersteund door een brede muzikale variëteit. En vergeet ook de NOS nieuwslezeres Carmen Verheul niet, die als een soort tweede sidekick naast het brengen van het nieuws op de hele en halve uren een vast onderdeel van het programma is geworden.

Maar sinds ik in een metier werk waarin ik soms extreem vroeg mag beginnen, dien ik mijn wekkerradio nog voor de uitzending van Jan-Willem en Jeroen te laten aflopen. Dat was nooit een probleem omdat er tot dit jaar ook een leuk programma voor zat. Maar nu wordt ik soms gewekt door het programma 'Dit Is Tannaz', gepresenteerd door Tannaz Hajeby en dat is als gewekt worden door nagels over een schoolbord. Die vrouw heeft zo'n afschuwelijk stem en ze praat, nee, schreeuwt standaard op een verontwaardigde hoge toon. Daarnaast lijkt het of het voor haar therapie is omdat ze allerlei persoonlijke issues meent te moeten delen met de luisteraars of ze poneert een mening of stelling alsof ze bij de psychiater zit. 

Ik snap überhaupt niet wat ze op de radio doet, misschien is het ook wel een soort therapie, want ze zit met behoorlijk veel dingen die ze zonder enige terughoudendheid of enige logica ventileert. Ik begrijp dan weer wel dat ze op dit onmogelijke tijdstip is geprogrammeerd omdat er dan weinig luisteraars zijn. Alleen schlemielen als ik die soms hysterisch vroeg moeten beginnen. Dus als ik wordt gewekt door haar nadrukkelijk aanwezige stemgeluid, druk ik meteen de snooze knop in, in plaats van wat ik bij Jan-Willem en Jeroen doe, langzaam wakker worden met aangename stemmen en bij de vroege morgen passende smalltalk.

Ik zeg: ☑ Niet geschikt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten