zondag 25 augustus 2024

Samschdeg zu Lëtzebuerg

Na lekker te hebben geslapen wakker geworden in zonnig Hellange. Vanwege iemand die nogal snurkt hebben we de slaaparrangementen iets gewijzigd, zodat we allemaal een goede nachtrust kunnen ervaren. Er was inkopen gedaan en zo konden we heerlijk in het tuintje ontbijten met vers fruit, yoghurtjes en vanzelfsprekend koffie.

Eenmaal aangesterkt konden we de dag aan en reden we naar Luxemburg-stad. Het weer was ons zeer gunstig gezind, stralend blauwe lucht, zonnetje en een lekker windje. We hebben gewandeld door het park en de stad die opvalt door de verschillende niveaus met veel rotsen. Daarnaast kennen we Nederland als goed georganiseerd land, maar Luxemburg overtreft dat, alles ziet er goed onderhouden uit, het openbaar vervoer is er gratis, het groen is mooi bijgehouden, en op een openbaar toilet in het park, die heel proper was, was een speciaal plekje waar men gebruikte naalden in kon deponeren. Zo van we weten dat er gebruikt wordt, dus laten we het netjes houden met elkaar. Dat uiterst georganiseerde, ik hou ervan.

Het spreekt voor zich dat we de inwendige mensch niet hebben overgeslagen. We hebben koffie met apple crumble gebak genomen en op een idyllisch binnenplaatsje een frisse salade met wijn als lunch. In de namiddag naar ons appartementje om even te relaxen.

Na ons in avondkleding te hebben gestoken zijn we gaan dineren bij Thai Céladon in Luxemburg-stad. In Hellange, waar we logeren, is niets, maar de stad vlakbij. Dat was een complete verwennerij, een heel fijn en goed restaurant. Toen we er zaten brak het aangekondigde noodweer los, maar dat was alweer voorbij toen we klaar waren. De temperatuur was aangenaam naar beneden gegaan. Luxemburg zit nu al in mijn hart.

Luxemburg-stad kent verschillende niveau's.

Het groothertoglijk paleis.

Thai Céladon, bij dat tafeltje voor vier zaten wij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten