maandag 26 augustus 2024

Sonndeg zu Lëtzebuerg

De heringedeelde slaaparrangementen was voor iedereen prettig, we hadden allemaal goed geslapen. Ontbijtje deze keer binnen omdat het wat frisser was in de ochtend, maar gaandeweg kwam de zon weer door.

Wat zouden we gaan doen? Ik ben daar in gezelschap, binnen het aanvaardbare, vrij plooibaar in. Het idee 'wandelen' was gevallen, het was zonnig en niet zo warm als zaterdag, dus helemaal prima. Er werden apps gedownload en iets wat een 'komoot' heet, daarna konden we op weg. Door wegwerkzaamheden werden we door piepkleine pittoreske dorpjes geleid met veel bochten en hoogteverschillen, zodat het wel een kermisattractie leek, om bij het beginpunt te komen. Het wandelen kon beginnen.

Luxemburg is klein, maar ik had het gevoel of we het gehele land hebben doorkruist. Het was een soort survival of the fittest, veel klimmen op rotsachtige trapjes, afdalingen , hindernissen, en u weet ik ben niet 'the fittest'. Ik liep ook merendeels achteraan voorzichtig op te letten waar ik mijn voeten zette, maar ik heb het gered, zonder vallen of uitglijden, wel hier en daar een 'whooee'. De natuur is prachtig en de enorme rotsen bijzonder om te zien. Wel viel me op dat we er totaal geen vogels hoorden.

Halverwege konden we even pauzeren en wat eten en drinken om nogmaals als een soort Indiana Jones de tweede helft te gaan wandelen survivallen om uiteindelijk weer bij het begin te eindigen. Na de rit weer naar Hellange, even lekker opgefrist en omgekleed om te gaan dineren bij Häerz in Luxemburg-stad. Om de avond te eindigen waar onze trip naar Luxemburg was begonnen bij Bazaar voor een drankje.

Vandaag splitsen onze wegen, twee van ons gaan naar Frankrijk om verder vakantie te vieren de anderen gaan weer naar Nederland voor nog een weekje vakantie of om weer aan de arbeid te gaan. De dagen in Luxemburg waren geweldig leuk.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten