dinsdag 27 augustus 2024

Terug naar huis

In ons tijdelijke appartementje in Hellange ontbeten en koffie gedronken alvorens we in de stralende zon afscheid namen en weer richting Nederland gingen. Voor mijn gevoel ging het sneller dan de heenreis. Er was ook minder file, enkel bij Brussel en Antwerpen. Natuurlijk hebben we ook even een kleine lunch gegeten onderweg. Vanuit het goed onderhouden Luxemburg over de wegen van België is wel even een verschil, om het over de toiletten bij een tankstation in België maar niet te hebben, te ranzig, terwijl dat in Luxemburg nog zo brandschoon was. Daar heb ik ook nog een koelkastmagneetje gekocht als herinnering. Een klein vlaggetje van Luxemburg had ik al, omdat ik heel lang geleden toen ik met mijn ouders in Valkenburg op vakantie was een dagtochtje naar Vianden in Luxemburg heb gemaakt. Ik vind het leuk om van een land dat ik heb bezocht een vlaggetje te hebben, die staan in de logeerkamer in een vaas. Gewoon voor de lol en de heb. 

Als de dag aangebroken is dat ik weer naar huis ga, ben ik net zo blij als toen ik naar de vakantiebestemming ging. U weet, ik voel me thuis het meest senang, dus is het thuiskomen écht thuiskomen, hoe fijn en heerlijk ik het ook heb gehad met lieve vrienden. Zo rond half drie stapte ik binnen en heb meteen de valiesjes uitgepakt en een was gedraaid. Verder rustig aan gedaan, weer even genieten van het thuis zijn. Maar dat gezegd hebbende zit Luxemburg wel in mijn hart, wat een mooi land en wat een fijne stad. Ik vermoed zomaar dat ik nog wel es terug zal gaan. Er is (nog) zoveel te zien, we hebben er heerlijk gegeten in de door ons bezochte restaurants en ik blijf de georganiseerdheid van Luxemburg geweldig vinden. Ik meen dat er in Luxemburg ook een aantal kastelen zijn om te bezoeken. Daarnaast is de natuur ook prachtig. 

Ik heb vele vragen gekregen over waar Hellange nu precies ligt in Luxemburg, hieronder ziet u het. Het ligt helemaal in het zuiden, heel dicht tegen Frankrijk aan. Er wonen ruim zeshonderd mensen.

Hellange.

De vlaggetjes van de landen waar ik ben geweest.

Het koelkastmagneetje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten