dinsdag 6 augustus 2024

Toen was geluk... #154

Ik zag er een fotootje van en dacht: och ja, dat hadden we vroeger ook. Hoewel, 'we', in mijn kindertijd was er heel duidelijk een scheidingslijn tussen jongens en meisjes speelgoed en spelletjes. Dat ik op de kleuterschool nooit in de poppenhoek mocht spelen omdat ik een jongen was, daar ligt de oorsprong van alles wat is misgegaan later in mijn leven, maar daar gaan we het niet over hebben.

Onderstaand spelletje met een gevouwen papiertje, happertje genaamd, was een meisjesding. Mijn hersen-handcoördinatie was en is nog steeds niet geschikt om het ding te maken, dus ken ik het eigenlijk alleen maar heel zijdelings. Ik weet wel dat de meisjes op school er druk mee waren. De bedoeling is volgens mij dat je door middel van kleuren en/of cijfertjes een aantal opties creëert waaronder je een antwoord noteert. Je vraagt aan iemand waar ie antwoord op wil hebben en een getal te noemen, dan ga je precies zoveel keer heen en weer met het happertje en dan kiest de vragensteller een kleur of cijfer en daaronder bevindt zich dan het antwoord.

Dat is hoe ik het me, vaagjes herinner, maar onder mijn lezers en vooral lezeressen zullen zich vast mensen bevinden die het in hun jeugd frequent hebben gedaan en het kunnen aanvullen of verbeteren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten