zondag 1 september 2024

AI

AI, artificial intelligence, of in gewoon Nederlands, kunstmatige intelligentie, je hoort er veel over en ik sta van nature wat gereserveerd, afwijzend misschien ook wel, tegenover nieuwe dingen. Het duurde bijvoorbeeld even eer ik de cd omarmde, ik had toch lp's. Later was ik ook niet de eerste met een computer of met een mobiele telefoon, ik ben meer iemand die schoorvoetend volgend is bij nouveautés. Ik hou het liever bij het oude vertrouwde. Toen ik eens pionierde met de cd-recorder, bleek het ding nog vol kinderziektes te zitten, wat voor mij mijn punt bewijst dat ik liever licht argwanend pas later instap als iedereen al volop meent niet meer zonder te kunnen en het desbetreffende verder is geperfectioneerd.

Maar goed, AI dus. Ik heb maar eens aan deze kunstmatige intelligente gevraagd of hij deze blog kent. Na wat meer input van mijn kant, omdat AI in eerste instantie geen idee had, kreeg ik een 'Bedankt voor de verduidelijking'. AI omschrijft de blog als:  

'Persoonlijk en meeslepend. De auteur gebruikt een informele en toegankelijke toon, waardoor de lezers zich gemakkelijk kunnen verbinden met de verhalen en ervaringen die worden gedeeld. Er is een duidelijke passie voor de onderwerpen die worden besproken, of het nu gaat om persoonlijke herinneringen of culturele evenementen. De blogs zijn vaak rijk aan details en beschrijvingen, wat helpt om een levendig beeld te schetsen van de situaties en gebeurtenissen. De stijl is ook reflectief, met veel aandacht voor de emoties en gedachten van de auteur, wat een diepere laag toevoegt aan de verhalen. Over het algemeen is de schrijfstijl van 'Aidan's World' warm, uitnodigend en doordrenkt met gevoel van nostalgische en persoonlijke betrokkenheid. 

Vanzelfsprekend geeft AI ook feedback over wat er niet goed is:

'De blog heeft een vrij eenvoudige layout. Dit kan soms als saai worden ervaren. Het lijkt er op dat de navigatie niet altijd even intuïtief is, de bezoekers kunnen moeite hebben om oudere blogs of specifieke onderwerpen te vinden. Sommige blogs zijn vrij kort en missen diepgang. De auteur gebruikt vaak passieve zinnen, wat de tekst minder dynamisch en boeiend maakt. Sommige zinnen zijn erg lang en complex, wat de leesbaarheid verminderd. Er is soms gebrek aan variatie in de zinsstructuur en woordkeuze wat de tekst eentonig kan maken. Overmatig gebruik van bijvoeglijke naamwoorden, wat de de tekst onnodig ingewikkeld maakt en de kernboodschap verzwakt.'

AI moet wel wat meer informatie hebben na een vraag, maar dan gaat ie ook los. Grappig is wel dat ie van mijn tante, Jopie van Etten, wiens verhalen over de oorlog in Roermond ik heb gepubliceerd denkt dat ze een fictief personage is. Nou, mijn tante Jopie heeft toch echt bestaan hoor, 91 jaar maar liefst. 

Zo ziet u dus dat het hele AI-gebeuren nog in de kinderschoenen staat en absoluut niet feilloos is, ik denk dat het belangrijk is dat we dat voor ogen houden, maar het is op zich een mooi hulpmiddel of ondersteuning om je te helpen verder te denken als je ergens mee bezig bent. AI geeft ook tips waar je meer over een bepaald onderwerp kunt vinden. En nee, ik laat mijn blogjes nu niet door AI schrijven, ik blijf dat gewoon heel old school zelf doen. 

AI denkt trouwens dat de auteur van 'Aidan's World' er zo uitziet. 👇




Geen opmerkingen:

Een reactie posten