dinsdag 2 juli 2024

In Memoriam: Betty Dragstra

Als ik de beginklanken van 'Mississippi' van Pussycat hoor, ben ik meteen weer in de woonkamer van het ouderlijk huis waarin ik samen met mijn moeder naar Toppop kijk. We zien voor het eerst de Limburgse groep Pussycat dit nummer zingen door de drie zusjes Toni, Marianne en Betty. Toni zingt de leadvocalen en haar zussen complementeren haar in de refreinen. Mijn moeder zegt meteen: "Dit wordt een hit", en ook: "Je kunt zien dat ze nog aan het begin staan, straks zullen ze zich anders gaan kleden en hun haar leuk opsteken". Mat name dat laatste heb ik altijd onthouden, omdat ik toen al dacht dat het een wat ouderwetse opinie was, maar mijn moeder was van de generatie waarin zangeressen in avondtoiletten en keurig gekapt hun liederen over het voetlicht brachten. Ik heb de zusjes dan ook nooit met opgestoken haar gezien.

Dat het een hit werd, had mijn moeder wel heel goed ingeschat, het behaalde de eerste plaats van de hitparade en niet alleen in Nederland. Ook in Australië, België, Brazilië, Duitsland, Engeland, Hongarije, Ierland, Israël, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Zuid-Afrika en Zwitserland kwam de single op één. 

Er volgden nog vele hits in de tien jaar dat Pussycat bestond. In 1999 begonnen de zussen toch weer met optreden en dat bleven ze doen tot 2001. Gisteren werd bekend dat Betty na een lang ziekbed op 72 jarige leeftijd is overleden. 




Betty, Toni en Marianne. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten