woensdag 4 september 2024

Arrested Development

Enige weken kijk ik de serie 'Arrested Development' op Netflix, een absurdistische zwarte comedy over de disfunctionele familie Bluth. De serie heeft vele prijzen mogen ontvangen en heeft een vreemd verloop. Het is begonnen in 2003 op het Amerikaanse Fox daar heeft het drie seizoenen gelopen t/m 2006. In het laatste seizoen van de de serie werd gehint op een filmvervolg, maar die is er nooit gekomen. Pas in 2013 kwam er een vervolg op Netflix met een vijfde seizoen in 2018-2019. Zelf ben ik nu in seizoen twee, en ik vind het geweldig, ik heb nog lekker veel te gaan.

De prettige Jason Bateman speelt Michael Bluth, de zoon die de familie in het gareel probeert te houden. Ron Howard is één van de producers, maar ook de verteller. Daarnaast worden de gastrollen door niet de minste acteurs gespeeld, o.m. Henry Winkler, Liza Minnelli, Scott Baio, Charlize Theron en Ben Stiller. De verhaallijnen zijn zo hysterisch dat ze haast niet te vertellen zijn, maar in grote lijnen gaat het erover dat de vader, George Bluth (Jeffrey Tambor) de gevangenis in moet vanwege allerlei schimmige zaken van zijn bedrijf, waar er tot grote frustratie van Michael steeds meer bijkomen. De rest van de familie is een soort van in ontkenning en willen hun leven voortzetten zoals ze zijn gewend. 

Er zitten heel veel lagen in de verhalen en zo nu en dan verwijzingen naar andere series, films of het echte leven. Zo doet Henry Winkler, die de niet competente advocaat van de familie speelt, als ie voor de spiegel staat z'n Fonzie gebaar, en zegt Liza Minnelli, die buurvrouw Lucille en aartsvijand van de moeder, ook Lucille, speelt, als ze het nummer 'New York New York' hoort: "Ah, iedereen denkt dat het Frank Sinatra's nummer is". Het nummer komt natuurlijk uit één van haar films waarin zij het zingt. Ook de dialogen zijn subliem en de cast die de familie speelt zijn geweldig goed op elkaar ingespeeld. 

Ik zit er helemaal in en ik ben benieuwd naar hoe het weer wordt opgepikt na een pauze van zeven jaar bij seizoen vier en na nog es vijf jaar bij seizoen vijf. 

Michael Cera (George Michael Bluth), Alia Shawkat (Maeby Fünke), Will Arnett (Gob Bluth), Portia de Rossi (Lindsay Bluth Fünke), Jessics Walter (Lucille Bluth), David Gross (Tobias Fünke), Jeffrey Tambor (George Bluth), Tony Hale (Buster Bluth) en Jason Bateman (Michael Bluth).




Geen opmerkingen:

Een reactie posten