vrijdag 13 september 2024

Regeerprogramma

Vandaag is het 13 september, vrijdag 13 september, vrijdag de 13e, een meer perfecte datum voor het huidige los zand kabinet om het regeerprogramma te presenteren is niet denkbaar. Pieter Omtzigt van NSC heeft zich maar weer es teruggetrokken en zal er niet bij zijn, en ik vermoed dat hij op Prinsjesdag ook elders is. De volgevreten en doorrookte Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas van BBB, die naar eigen zeggen in haar leven 300.000 sigaretten heeft gerookt en ik denk ook 58.000 koeien en varkens heeft gegeten, liet van de week weten dat ze wil dat de accijns op sigaretten teruggedraaid moet worden, wel blijft ze voorstander van btw-verhoging op sportscholen. Volksgezondheid staat niet hoog in het vaandel bij Caroline (Kèr'olai'n), dat is ook wel aan haar te zien. 

Hilarisch is dat ze altijd fel tegenstander was van het inkrimpen van de veestapel, maar dat de minister van landbouw, de Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Femke Wiersma, van haar eigen partij nota bene, gewoon het beleid gaat uitvoeren wat de vorige minister van landbouw, Piet Adema van ChristenUnie, al in werking had gezet, omdat het gewoon niet anders kan. Maar Caroline (Kèr'olai'n) maakt ons blij door te verkondigen dat ze bij 'gedwongen krimp' zal opstappen. Zal dat geluk ons land beschoren zijn, dat een volslagen incompetente politicus (ik gebruik de term losjes) gewoon weg zal gaan? 

Na Marjolein Rost van Tonningen Faber van PVV, die de spreiding van asielzoekers dé oplossing vond om de overbezette centra te ontlasten, wat een idee was van de vorige minister van Asielzaken, Eric van der Burg van VVD, maar wat ze eerst had afgeschoten, is Femke de tweede minister die gewoon beleid uitvoert van het vorige kabinet.

Marjolein zag ik gisteren, vooruitlopend op het regeerprogramma, verkondigen dat ze, zonder de goedkeuring van het parlement toch een soort noodtoestand wil uitroepen betreffende de instroom van asielzoekers. "Ik wil het strengste asielbeleid ooit" zei ze diabolisch grijnzend en met een, denk ik, beetje natte broek omdat dit haar nu eenmaal opwindt. Het parlement buiten spel zetten, is dat wat werd bedoeld met extraparlementair? En die arme Dick Schoof moet dan als premier, lees: trekpop van Geert Wilders, er toestemming voor geven middels een speciaal koninklijk besluit. Hij gaat er al steeds slechter uitzien. Ik meen dat ze bij het Europees Parlement ook wil afdwingen om voor Nederland een uitzondering te maken betreffende het Europese asielbeleid. Ze zien ons Marjoleineke aankomen.

Er is toch geen popcorn genoeg in de wereld om deze Muppetshow te aanschouwen. Nou ja, zoals ik al zei na de verkiezingen: dit gaat nooit lang duren. Pieter is al (weer) afgeserveerd, en als Caroline (Kèr'olai'n) al niet bezwijkt aan haar ongezonde levensstijl doet ze dat zeker door de ergernis dat alles wat ze lallend heeft geroepen in de oppositie voor haar ogen in het niets verdwijnt. Dilan Yeşilgöz van VVD heeft door aan deze operette mee te doen haar eigen politieke graf gegraven. En Geert van PVV? Die blijft gewoon zijn ongenuanceerde, scheldende, racistische zelf. Hij heeft in al die jaren nog nooit iets bereikt, maar de deplorabelen, zijn idolate PVV-stemmers, houden ervan en en horen tot zijn granieten achterban. Die blijven, ook als dit binnenkort klapt, gewoon op hem stemmen. Het zijn de ontevreden PVV proteststemmers die nu ook wel inzien dat het alleen nog maar erger wordt met dit zooitje ongeregeld en zijn alweer bij zinnen gekomen.

Maar eerst het volledige regeerprogramma vandaag, dat gaat nog lachen worden, vooral voor de 'Geert gaat ut fixe'-typjes bij wie, in tegenstelling tot wat hen was voorgespiegeld, de huren omhoog gaan, de eigen bijdrage in de zorg gewoon blijft en wiens minimumloon voorlopig niet meer doorstijgt. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten