donderdag 5 september 2024

Hoe vindt u dat het gaat?

Pieter Omtzigt vindt dat u meer moet neuken en kinderen baren. Dat er wereldwijd gezien al overbevolking is, doet daar niets aan af. Hij schetst een scenario wat het schrikbeeld is van extreemrechts: "In Afrika liggen de vruchtbaarheidscijfers veel hoger. Ik laat u raden wat dat betekent over twintig, dertig jaar." Hij praat over mensen alsof het een sprinkhanenplaag betreft. Wellicht ziet hij brood in het Moederkruis, het Ehrenkreuz der Deutschen Mutter, wat in 1938 door Adolf Hitler werd geïntroduceerd en waarmee vrouwen werden gedecoreerd die veel kinderen wierpen en daarmee verschillende privileges werden verleend.

Zijn NSC luidt de noodklok dat de kwaliteit van het Nederlands onderwijs achteruit holt, met name de leesvaardigheid. Tegelijkertijd maken ze deel uit van een regering die € 1 miljard wil bezuinigen op datzelfde onderwijs en wetenschap en daarnaast de BTW op boeken wil verhogen. 

Je kon erop wachten en ja hoor, de incapabele BBB minister Van Landbouw, Femke Wiersma, voormalig kandidaat uit het programma 'Boer Zoekt Vrouw', zet een streep door het natuurbeleid en stikstofaanpak van het vorige kabinet. Het idee was dat de provincies zelf een plan konden maken om de milieudoelen te halen. Dat hoeft nu niet meer, wat ervoor in de plaats komt is nog niet bekend, waarschijnlijk ook bij Femke niet. De provincies zijn er niet blij mee want hebben al tijd en geld geïnvesteerd en verkeren nu opnieuw in onzekerheid.

De PVV beloofde van alles voor hun kiezers aan de onderkant van de samenleving: o.m. 20% lagere huur en eigen bijdrage in de zorg zou meteen afgeschaft worden. Nou, de hoogste huurstijging in 30 jaar is een feit, en dat afschaffen van de eigen bijdrage, dat kan niet zomaar volgens PVV'er en minister van Volksgezondheid, Fleur Agema. Dit is dezelfde vrouw die het hele vaccineren tijdens de pandemie maar onzin vond, maar nu niet mpox-vaccins naar Afrika wil sturen waar dit virus om zich heen grijpt, terwijl iedereen die er wél verstand van heeft, inclusief haar eigen ambtenaren, met klem aanraden dat wel te doen. Ze wil de overvoorraad die er is achter de hand houden voor als het virus hier uitbreekt. Dat je dat zoveel mogelijk kunt voorkomen door het in Afrika middels vaccins in te perken komt niet in haar rechtsextremistische racistische gedachten op. Nogmaals, dit is de vrouw die vaccineren tijdens corona humbug vond, maar nu te veel vaccins wil bewaren voor 'je kan niet weten'. 

En dan de leukste PVV minion van allemaal, de immer in Oost Europese pakjes geklede op een kampcommandant lijkende Marjolein Faber, wiens eerste bezoek als minister inderdaad aan een kamp was, daar voelt ze zich toch het meest op haar plek. Ze riep er ter plekke een asielcrisis uit, wat ze anderhalf uur later weer in moest trekken omdat het helemaal niet kan. En daarna vond ze dat asielzoekers over het land moesten worden verspreid. Dat er al een spreidingswet was bedongen door haar voorganger en dat dat het eerste was wat ze afschoot na haar aantreden moesten we volgens haar anders zien. Maar er móet en er zál een asielcrisis komen, dus gisteren gaf ze haar bek weer een douw door mede te delen dat vanaf 1 januari aanstaande er geen opvang meer zal zijn voor uitgeprocedeerde asielzoekers. O zo! Ze heeft ook geen idee wat ze dan met die mensen aan moet of hoe ze die dan het land uit krijgt, zodat ze gaan zwerven op straat, met alle ellende van dien, en voilà, ze heeft haar zo fel begeerde asielcrisis, wel zelf veroorzaakt, maar who cares?

De minister van Infrastructuur, Barry Madener (ook PVV) wilde niets ondernemen tegen de vermaledijde fatbike, maar onder druk van ongeveer de complete Tweede Kamer krabbelt ie toch terug. Ook hier pleiten mensen die er wél verstand van hebben als artsen, agenten en diverse organisaties al veel langer voor regels. Als minister zou hij het voortouw moeten nemen hierin, maar hij vraagt de Tweede Kamer om instructies. Wel vindt hij dat hoofddoekjes een gevaar zijn in het verkeer, 't blijft PVV hè.  In de jaren zeventig van de vorige eeuw droegen heel veel vrouwen hoofdoekjes, zouden er toen meer ongelukken hebben plaatsgevonden daardoor?

Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas, de populistische leider van BBB, weet nog steeds niet zo goed wat een extraparlementiar kabinet nou betekent. Nu weet ze wel meer niet, daar doet ze niet verlegen over, ze etaleert het graag, maar hierover is maanden vergaderd en gedoe geweest en nu ze dan eindelijk zouden moeten gaan functioneren, wil ze er over met Pieter in gesprek. Pieter waarvan ze eerst zei: "Ik wil met Pieter" maar hem nu voor de bus gooit en hem met pek en veren overgiet aangaande diens aan- dan wel afwezigheid tijdens de onderhandelingen. 

Och, en dan de ongemakkelijkheid waarmee partijloze premier Dick Schoof zich door speeches en interviews worstelt is echt pijnlijk om te zien. Die man heeft zich duidelijk wat in z'n handen laten frommelen, hij is zo niet op z'n plek als woordvoeder van deze schreeuwende hysterische incompetente bende.

En ons aller Geert Wilders? Die blijft roeptoeteren en schelden op alles en iedereen, ook op leden van de coalitie en de door hemzelf naar voren geschoven premier. Dat is niet raar, bij extreemrechts is het gebruikelijk dat men elkaar de tent uit knokt en rollebollend over straat gaat.

Hoe vindt u dat het gaat?

Pieter Omtzigt en zijn vurige kinderwens voor u.

De immer vrolijke Marjolein Faber.

Dick Schoof, de vleesgeworden ongemakkelijkheid.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten