vrijdag 19 november 2021

Herinnert U zich deze nog? #185


 LOVE AND KISSES
"THANK GOD IT'S FRIDAY"
1978
Aantal weken: 3
Hoogste positie: 48

       Mocht de video niet te zien zijn, klik hier.

In 1978 kwam de discofilm 'Thank God It's Friday' uit en ondanks dat er namen als Jeff Goldblum, Donna Summer, Debra Winger en Valerie Landsburg aan verbonden waren flopte de film. Het was een soort raamvertelling over verschillende personages op een vrijdagavond in de fictieve disco 'The Zoo'. Ik heb 'm ooit gezien, maar het is niet blijven hangen. 

De soundtrack is echter wel geweldig. het is bij mijn weten de eerste soundtrack bestaande uit een dubbelalbum en een 12 inch single. De Donna Summer wereldhit 'Last Dance' is speciaal voor de film geschreven en won zelfs een Oscar en een Golden Globe. Donna leverde nog twee nummers aan de soundtrack waaronder de 12 inch single, een cover van 'Je T'aime Moi Non Plus'. Naast Donna Summer is er muziek te horen van Commodores, Diana Ross, Santa Esmeralda en Love and Kisses die de titelsong voor hun rekening namen.

Love and Kisses is het geesteskind van producer Alec Costandinos. Hij maakte de muziek, zong zelf mee samen met een groep Britse sessiezangeressen die in die dagen opereerden onder de naam Birds of Paris. Hun zang werd in de jaren zeventig toegevoegd aan discogroepen en -artiesten. De groep bestond uit Madeline Bell, Vicki Brown, Kay Garner, Sue Glover, Katie Kissoon, Sunny Leslie, Joanne Stone en Stephanie de Sykes. Op de platen van Love and Kisses werden de dames die hadden meegewerkt enkel met hun voornaam vermeld, dat waren Vicki, Sue, Sunny, Joanne en Stephanie. 

Het bovenstaande clipje laat fragmenten zien uit de film. Er is een clipje waarin een groepje in Boney M. samenstelling (drie dames en één heer) dit liedje playbacken, maar geen van hen is te horen op de plaat. Love and Kisses heeft maar kort bestaan en heeft drie albums gemaakt, met soms maar twee nummers per album, die, geheel in de stijl van die dagen zo'n 16 à 17 minuten lang zijn. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten