donderdag 4 november 2021

Superstore

Sinds kort kijk ik de serie 'Superstore' op Netflix. De serie kent zes seizoenen en heeft gelopen van 2015 t/m 2021. Het gaat over het wel en wee van de werknemers van zo'n typisch Amerikaanse 'alles onder één dak'-winkel. Voor mij, en iedereen, die in een grootwinkelbedrijf heeft gewerkt of nog werkt een bron van herkenning. Waar je als argeloze kijker zou denken dat sommige gebeurtenissen of de op subtiele wijze door de afleveringen heen verweven gedragingen van klanten vet zijn aangezet, weten wij wel beter. 

Het hoofdkantoor dat vanaf grote afstand allerlei beslissingen neemt zonder ook maar een idee te hebben hoe dat in de praktijk zal uitpakken, alleen al. Zoals bijvoorbeeld overwerken om de nieuwe signing aan te brengen die één tint lichter is dan de oude. Die vreselijke bedrijfsfilmpjes om awareness te creëren, en als er al een afgezant van het hoofdkantoor komt, zegt ie met heel veel woorden precies niks. Net zoals het vroegere 'Are You Being Served' hilarisch herkenbaar. 

'Ugly Betty' actrice America Ferrera speelt één van de hoofdrollen als Amy, die iedere aflevering een andere naam op haar naambordje heeft staan omdat ze niet wil dat vreemden haar echte naam weten. Bij het zien van Ben Feldman (Jonah) dacht ik: die ken ik ergens van. Hij bleek gespeeld te hebben in de kort lopende tv serie 'Living With Fran' waarin hij de zoon van Fran Drescher (ja, de nanny) speelde. Geweldig is Lauren Ash als Dina, de assistent manager, de winkel komt bij haar op de eerste plaats alles en iedereen is daar ondergeschikt aan. Ik herken in haar personage een mix van mensen waarmee ik gewerkt heb. Alle vaste castleden hebben allemaal iets eigens wat hen stuk voor stuk uniek maakt en een onmisbaar onderdeel van het geheel.

Ik ben nu in seizoen twee, dus ik heb nog wel even te gaan. Een aanrader hoor, mensen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten