zondag 14 november 2021

Omringd door gekken week 46

Vorige week zondag waren er weer duizenden mensen op de been om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Juist mensen die er zelf de directe oorzaak van zijn, omdat ze weigeren mee te werken aan oplossingen en die crisis dus in stand houden. Oh, de ironie. 

De extreemrechtse complotdenkersomroep Ongehoord Nederland, zal mogelijk hun naam eer aan doen en ongehoord blijven, omdat het geplande programma door de publieke omroep is afgewezen. Het zou te duur zijn in vergelijking met andere programma's. Ik geloof ook niet dat we er iets aan zullen missen. Ze kwamen in het nieuws omdat de voorzitter van de raad van toezicht, Taco Dankers, aan de kant werd geschoven vanwege verspreiding van jodenhaat en vervolgens werd vervangen door Gert Jan Mulder een verspreider van moslimhaat. 

Het Sinterklaasjournaal is weer begonnen en daarin werd gemeld dat Sint Nicolaas is gevaccineerd. Schuimbekkende antivaxxers zijn maar weer eens woedend. 

Net zoals bij de eerdere coronamaatregelen tijdens de vorige drie pieken loopt Nederland ook nu weer net één of twee stapjes achter de feiten aan. En dat zal dan ook nu met de vierde golf weer in ons gezicht gaan ontploffen. In plaats van de eigen laksheid onder ogen te zien, bemoeit de Nederlandse overheid zich tegen de maatregelen aan die Oostenrijk genomen heeft. Veel te streng, volgens Hugo de Jonge, en hij wil via diplomatieke weg proberen de regels in een ander land versoepeld te krijgen, terwijl ons land donkerrood kleurt. 

De Wit Russische dictator Alexander Lukashenko gebruikt wanhopige vluchtelingen als pionnen in zijn haat tegen de EU, wat ben je dan een in- en inslecht mens, maar ja, zijn eigen bevolking ondervindt dat ook aan den lijve. Vriendje Vladimir Poetin laat duidelijk weten dat hij dat heel normaal vindt, voor iemand die met enige regelmaat tegenstanders laat uitschakelen telt een mensenleven dan ook niet zo heel erg. 

Heeft u het ook gezien, het vomeeropwekkende met biblebelt-accent ingesproken anti-abortusfilmpje? Bedenk dat veel van deze mensen het ongeboren leven beschermen, om het zodra het geboren is niet te vaccineren. 

Gehoord van een gynaecoloog: Er bestaan mannen die na de bevalling van hun vrouw bij de gynaecoloog informeren of die tijdens het hechten een extra steekje wil zetten. 

Nou, er komt maar weer eens een lockdown-light variant, zo hoorden we in de persconferentie afgelopen vrijdag, terwijl de besmettingscijfers hoger zijn dan tijdens echte lockdown van vorig jaar. Voor drie weken, dus zal het niet veel zoden aan de dijk zetten. Daarna zou er sprake kunnen gaan zijn van 2G, waar ik dan weer de humor van inzie omdat de wappies zo bang waren voor 5G en het nu 2G zou kunnen zijn dat hen de pas afsnijdt. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten