vrijdag 6 september 2013

Herinnert U zich deze nog? #36

LIESBETH LIST & RAMSES SHAFFY
"IN DE ARMEN VAN DE STAD"
1970
Tipparade



Iedereen kent het weergaloze duet van Liesbeth List en Ramses Shaffy "Pastorale", vorige week werd het nog gezongen door Liesbeth en Alex Klaasen tijdens 'Shaffy Symfonia' ter gelegenheid van de 80e geboortedag van Ramses, en ik hield het weer niet droog, net zoals ik zo ongeveer naar adem moest happen toen het lied in een sleutelscène voorkwam in de musical "Ramses", gezongen door William Spaaij en Cindy Bell.

Het lied is onmiskenbaar van de hand van het koningskoppel Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh, net zoals bovenstaande single dat ook is, en voor mij net zo prachtig als "Pastorale", alleen is "In De Armen Van De Stad" wat minder in het collectieve geheugen blijven hangen.

Voor mij verhaalt de tekst van dit nummer precies zoals Ramses in het leven stond, genietend van alles wat zijn stad Amsterdam (want over die stad gaat het) te bieden had in die jaren. Liesbeth verwoordt in dit lied heel goed hoe de liefdes van Ramses zich gevoeld moeten hebben als hij weer door het leven danste zich aan alles en iedereen die op zijn pad kwam laafde en niet zo bewust was van de harten die hij brak van hen die zich zijn geliefde waanden.

Dit lied mag wat mij betreft zeker niet in de vergetelheid raken. Laat het ook eens gezongen worden als Ramses wordt herdacht in een muzikaal programma. Of Liesbeth, die nog steeds zingt, zou het weer in haar repertoire kunnen opnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten