vrijdag 21 juni 2024

Het verhaal van de foto

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat mijn vader is geboren, dus ik had u al beloofd daar zo nu en dan bij stil te staan. Onderstaande foto's heb ik zelf dan ook geen verhaal bij, maar toch heb ik er een gevoel bij. Het zijn de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog, het is nog steeds niet vet soppen in Nederland, maar er is vrijheid en er kan weer plezier gemaakt worden. En plezier maken, daar was mijn vader van.

U ziet mijn vader achtereenvolgens in 1947, 1948 en 1949 op vakantie en op uitstapjes met vrienden, Gewoon in Nederland, op het strand in Scheveningen, op een kampeerterrein in Hoenderloo en op een bollentocht in Warmond. Jonge mensen die de afschuwelijke jaren van de oorlog hebben meegemaakt en nu een heel leven voor zich hebben, en gewoon lol willen hebben met elkaar en leuke dingen doen. Het kan weer!

Hoewel mijn vader veel meer van op vakantie gaan hield dan ik, ik ben nu eenmaal graag thuis, valt de appel wat betreft dagjes weg of korte tripjes met vrienden niet ver van de boom. Ik kan daar ook intens van genieten en het laadt me weer op met positieve energie. 

Scheveningen 1947, mijn vader in het midden.

Hoenderloo 1948, mijn vader weer in het midden.

Warmond 1949, mijn vader uiterst rechts.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten