zondag 2 juni 2024

Opnieuw BodieBoost

Drie maanden anders eten, ik zeg bewust geen dieet, want dat is niet, en er is nu elf kilo af. Nog twee te gaan voor het, voor mij, juiste gewicht en eigenlijk nog zo'n anderhalf/twee voor een beetje speling. Zoals het nu gaat, gaat het heel ongemerkt en organisch. Lezers die mij al jaren volgen kunnen een déjà vu ervaren want in 2013 waren er woorden van gelijke strekking toen ben ik begonnen met BodieBoost, een andere manier van eten middels het boek van Charlotte Willems. Als u hier klikt kunt u mijn eerste blog erover lezen. En het is nu wéér via dat boek dat het me gelukt is zonder al te veel gedoe.

Heel grappig is dat ik toen ook in maart ben begonnen en er eind mei, toen ik naar Toronto ging, ongeveer hetzelfde aantal kilo's af was. Conclusie: BodieBoost werkt. En dan komt ook meteen mijn achilleshiel naar voren, langzaamaan verwatert het en val ik in mijn oude eetgewoontes, of nou ja veel te veel snoepen, terwijl bij Charlottes BodieBoost er ook voldoende snoepmomenten zijn. Ik kwam bij m'n research meer van m'n blogjes tegen die over mijn ervaringen met BodieBoost gaan (als u op 'internetversie' van mijn blogje klikt kunt u links bovenaan 'BodieBoost' intikken om ze allemaal te lezen), na dertien jaar blogjes schrijven weet ik niet precies meer wat ik allemaal heb geschreven, dus waren sommige voor mij ook weer een hernieuwde kennismaking. Het leukste was toch wel dit blogje, waar iets meer dan een jaar later een vervolg op kwam, toen die jongeman me wederom aansprak en vertelde dat het was gelukt. 

Maar goed, genoeg oude koeien, hoe is het nu? Zoals ik al zei elf kilo eraf, en nog een stukje te gaan. Nu is het zaak te waken om niet weer heel ongemerkt te veranderen in een bankaardappel met een zak snoep/zoutjes/koekjes of whatever op schoot. En nee, ik wordt niet zo'n miezemuisachtig mens die met meegebrachte rechts gedraaide kwark met zonnebloempitten en groene thee met z'n kont in het gras gaat zitten als ie ergens heen gaat, voor mij gewoon gerieflijke terrasjes met wijn en een bittergarnituur, en ook op feesten en partijen doe ik gewoon mee, het laatste stukje van m'n leven moet wel leuk blijven natuurlijk.

Belangrijk is ook dat ik het voor mezelf doe, ik voel me gewoon veel meer senang als ik een wat gezonder gewicht heb. Ik hoef ook niet meer in het volle licht te staan en te roepen: 'neem mij!', ik vind dat op mijn leeftijd esthetisch niet meer verantwoord. Dat heb ik altijd al gevonden en dat is nu ik zelf beginnend bejaarde ben niet ineens veranderd. Gelukkig maar, niets is erger dan oude mensen die zich met de jongeren willen meten of mengen. Das war einmal. Sommige dingen laat je beter aan de jeugd. Maar dat betekent geenszins dat ik als een Barbapapa door het leven wil hobbelen, dus BodieBoost ik me gewoon naar een aanvaardbaar silhouet. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten