maandag 3 juni 2024

In Memoriam: Harry van Hoof

Harry van Hoof was een vaste waarde toen ik opgroeide, als dirigent, componist en arrangeur was er altijd wel iets te horen waar hij mee te maken had. Hij begon als pianist bij Peter Koelewijn en was dus één van de oer-Rockets. Hij was de arrangeur van het van oorsprong Zweedse liedje waarmee Johnny Lion een grote hit had, 'Sophietje'. Samen met Hans van Hemert schreef hij zijn grootste hit voor Mouth & MacNeal, 'How Do You Do'.

Twintig jaar lang was Harry vaste gastdocent bij het Metropole Orkest en maar liefst vijftien keer stond hij voor Nederland voor het orkest bij het Eurovisie Songfestival, toen er nog werd opgetreden met een live orkest en de dirigent netjes aan het publiek werd voorgesteld. De eerste keer was in 1972 met Sandra & Andres en hun bijdrage 'Als Het Om De Liefde Gaat', waar hij ook het arrangement van had gemaakt en de laatste keer in 1994 bij Willeke Alberti's 'Waar Is De Zon'.

Hij is in 1967 getrouwd met zangeres Trea Dobbs maar na een paar jaar strandde het huwelijk. Later is Harry weer hertrouwd. Op 1 juni j.l. is hij overleden op 81 jarige leeftijd. 'Een donderslag bij heldere hemel' zo zeggen zijn naasten, want hij was niet ziek en stond nog midden in het leven. 

Harry komt op bij één van zijn vijftien songfestivals.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten