dinsdag 11 juni 2024

Productieve middag

Gistermiddag kwam Talitha me ophalen om eerst wat spullen van mij die ik na het opruimen over had naar de Kringloopwinkel te brengen. Ze was verrast dat het zo heel soepel ging, je komt aan, er is genoeg ruimte om te parkeren, je geeft je spullen af en weer door. Doordat het zo zonder omhaal ging, heeft ze idee erin om kleding die ze niet meer draagt erheen te brengen. Dus binnenkort zijn er in de Kringloopwinkel in Capelle designerjurkjes te koop, dat u het weet. 

Vervolgens hadden we de missie om maar weer eens naar Intratuin te gaan, voor twee plantjes voor het balkon van Talitha, een aantal planten voor Tanah Lot en een kweekbak voor moestuinplanten die oom had gegeven. Vrij snel waren we geslaagd. Ik heb een leuk sonar mozaïek lampje gekocht voor op de lanai. Tijd voor koffie met lekker appel-notengebak om daarna naar Tanah Lot te gaan om het allemaal te brengen en meteen maar te planten en in elkaar te schroeven. Maar het weer speelde ons parten, wat een regen! Dus eerst maar een wijntje, en onder de overkapping konden we droog de bak voor de moestuinplantjes in elkaar zetten. Dat kan op één manier verkeerd, en dat hadden we dan ook bij het eerste plankje gedaan, gelukkig kwamen we daar meteen achter. Worteldoek, hydrokorrels, aarde en de plantjes erin, klaar!

Tijd voor een diner van vingervoedsel met wijn om dan de plantjes te planten die moeten gaan klimmen en ze alvast op weg geholpen met een klein raamwerkje, dat gaat vast goed komen. Koffie met wat lekkers en onze series die we 's maandags altijd kijken nu in Tanah Lot gedaan. Qua temperatuur is het echt geen juni, hoor. Een beetje klappertandend naar de auto gelopen om weer op huis aan te gaan. Al met al een gezellige en productieve doordeweekse maandagmiddag.

Een kar vol bij Intratuin.

De moestuinbak en vingervoedsel met wijn als beloning.

Het mozaïeklampje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten