maandag 24 juni 2024

Terra Manis

Na weer een nacht diepe slaap in hotel Hector en een copieus ontbijt stapten we in de auto op weg naar..... Ook dat was voor ons nog ongewis, maar we wisten wel dat we naar een ander eiland gingen, Walcheren. Het weer was zomers, wat ook wel eens tijd werd op 23 juni. De bestemming bleek het mooie natuurgebied De Manteling, waar museum Terra Maris met een 2,5 hectare grote landschapstuin is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westenhove.

Bij aankomst hebben we eerst koffie met wat lekkers tot ons genomen op het terras om daarna de landschapstuin te gaan verkennen. Erg leuk opgezet met doe dingen en heel veel verschillende planten en ook uitleg over de diverse dieren en insecten. Er werden wat ideeën opgedaan voor Tanah Lot, we hebben over een evenwichtsbalk gelopen, water gepompt, gewipt en een toren beklommen. Daarna was het wel tijd voor een wijntje op het terras. Vervolgens hadden we het plan opgevat om de blauwe wandelroute te lopen, maar halverwege raakte we de rode blauwe draad kwijt en zijn we na een stukje verkeerd te zijn gelopen weer terug gegaan. Al met al hebben we de afstand van de geplande route wel gelopen, enkel twee keer hetzelfde. Achteraf was het duidelijk waar we verkeerd zijn gelopen, maar het was ook niet heel duidelijk. Nou ja, wèl als je het eenmaal weet. 

Het was erg genieten van de zomerse dag, en in de namiddag zijn we naar het dorpje Zonnemaire gereden alwaar we op het terras van restaurant d'Ouwe Smisse plaats namen waar regionale en biologische producten centraal staan op hun menu. We hebben er heerlijk gegeten en met elkaar geproost op het leven in het algemeen en de vriendschap in het bijzonder.

U heeft wel gelezen en meebeleefd dat dit een fantastisch weekend was met lieve vrienden. Chris en Rick hebben het zo geweldig leuk georganiseerd, we zijn enorm verwend en verrast door alle leuke dingen en lekkere gerechten. Het voelde écht als vakantie, hier ga ik nog lang van nagenieten. 

Water pompen.

Bijenkastjes.

Landschapstuin.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten