zondag 23 juni 2024

Op de tandem

Er werd al steeds geheimzinnig gedaan over wat we nu precies gingen doen in Zierikzee. Kledingvoorschriften werden doorgegeven en dat was het. Na een nacht waarin ik, ondanks de nachtbrakende Zeeuwse jeugd, als een roos heb geslapen genoten we van een heerlijk ontbijt waarna we ons naar Rick's auto begaven waar elk van ons een tasje kreeg met daarin allerhande zaken die we die dag nodig zouden hebben. 

Vervolgens was er geregeld dat we fietsen gingen huren, niet zomaar fietsen, maar tandems waarmee we een tocht over Schouwen Duiveland gingen maken en allerlei pittoreske plaatsjes aan deden. Ons kennende werd er natuurlijk meermalen gestopt om de inwendige mens te laven.

Bij een strandje bij Brouwershaven stapten we af en was het de bedoeling dat we de schildersspullen die ook in de tasjes zaten tevoorschijn haalden om ons eens artistiek uit te leven. Ik ben veel, maar niet artistiek, daarom buigde ik het om naar waar ik meer mee heb: taal. Dus daar waar mijn reisgenoten prachtige impressies van de omgeving schilderde, deed ik iets met letters. 

Na nog een flink stuk tandemen, waarbij we heel erg hadden geboft met het weer, gingen de anderen nog winkelen, maar ik was best wel moe en had een beetje last van mijn rug, zodat ik het beter vond om even in bad te gaan en te relaxen voordat we ons naar het diner gingen begeven.

Volledig verkwikt door het bad en het relaxen gingen we rond half zeven in Rick's nieuwe voiture op weg naar opnieuw Brouwershaven waar we bij restaurant 't Swarte Schaep voortreffelijk hebben gedineerd. We konden buiten zitten en elke gang van het diner was onovertroffen. We hebben heerlijk genoten van het gezelschap, de wijn en alles wat ons werd voorgezet. Dit is nu al een weekend waar we lang met veel plezier op gaan terugkijken. 

Het tasje.

Work in progress.

Het resultaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten