vrijdag 23 augustus 2024

Valise fir Lëtzebuerg packen

Vandaag reizen we voor een paar dagen af naar het lieflijke Luxemburg, dat betekent natuurlijk dat ik gisteren mijn valies moest gaan pakken. Ik blijf dat het minst leuke van alles vinden. Wat neem je mee? Hoe zal het weer zijn? Jassen? Paraplu? Korte broeken? Veel Nederlanders weten zich over het algemeen al niet zo goed te kleden en in de zomer in het bijzonder. Vale T-shirts, slobberige korte broeken en bovenal niet echt lettend op waar hun fysiek om vraagt, want 'het is warm en dan maakt het niet uit'. Om over de slippers en sandalen maar te zwijgen. Je pikt ze er zo uit in het buitenland, en ik wil voor mezelf niet dat ik op basis van mijn slechte kledingkeuze al meteen als Nederlander wordt herkend. 

De komende dagen is het fijn zomers weer in Luxemburg, dus had ik het volgende bedacht om de outfits van overdag in dezelfde kleurstellingen te kiezen als de avondtoiletten. Op die manier passen de riemen en schoenen bij beiden, zodat ik maar vier paar schoenen hoef mee te nemen in plaats van zeven. Ik reis het liefst zoveel mogelijk licht. Mensen van mijn leeftijd moeten heel voorzichtig zijn in het dragen van korte broeken in het openbaar, maar tóch heb ik er voor overdag voor gekozen. Het zijn smaakvolle shorts, op maat en de kleuren zijn helder. 's Avonds als we gaan dineren kun je dat vanzelfsprekend onmogelijk in een korte broek doen, tenzij je je aan de kust bevindt, maar in Luxemburg bevinden zich geen stranden, vandaar dat ik me in de avond in een nette pantalon met bijpassend overhemd in de straten van Luxemburg zal begeven. 

Omdat ik een luie huisvrouw ben, die alles wat is gewassen keurig netjes ophang en opvouw in de kast, maar het pas ga strijken wanneer ik het aan doe, diende ik gisteren alles natuurlijk eerst te strijken voordat ik het in mijn valies kon doen. Dat was nogal een werk. Omdat ik het zo economisch had bedacht volstaat een klein valiesje, dat is dan weer een voordeel. 

Ik heb, zoals u op de foto kunt zien, een dag met witte kleding met paarstinten, één met zwart en legergroen en één met lichtblauw/off white met rode accenten. De vierde outfit is voor de dag van de terugreis, dat is er natuurlijk maar één. Ik ben klaar voor vertrek! 





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten