dinsdag 28 mei 2024

Da hood

U stelt zich mijn woonomgeving voor met veel groen, vijvers, statige zwanen, grappige eendjes, ijverige meerkoeten, vlinders en libellen die rondzweven, bijtjes en hommeltjes zoemen, als er hertjes zouden zijn geweest aten die zeker uit mijn hand. Het is nog nét niet zo dat vogeltjes naar binnen vliegen om me mijn ochtendjas aan te reiken als ik de ramen van de slaapkamer open zet, maar het beeld klopt enigszins. Het is idyllisch te noemen en ik voel me een bevoorrecht mens er te mogen wonen.

Maar onlangs werd het droombeeld ruw verstoord, althans, ik woon precies aan het miniparkje en de vijvers en niet aan de straat, dus heb ik het niet zelf geconstateerd, maar vorige week maandag blijkt er aan de overkant bij de 55+ woningen een inval te zijn geweest waarbij tien kilo aan harddrugs is gevonden. Een grote hoeveelheid geld, apparatuur om verdovende middelen in te pakken en een vuurwapen trof men er ook aan. Een 59 jarige man die daar woont is aangehouden. De jeugd van tegenwoordig, net wat u zegt.

Via de buurtapp vernam ik, van buren aan de straatkant, dat twee weken geleden er al undercover politie was om foto's te maken en er een burgerauto elke avond kwam posten. Zoveel voor undercover dan, als men al meteen doorheeft dat het politie is. Die bewuste maandag bleken er dus veel politiebussen in de straat te zijn geweest ten tijde van de aanhouding. 

Nou, ik moet het beeld over waar ik woon drastisch bij stellen, geen verdisneysering, maar eerder een vertokkierisering naar een soort da hood waar criminaliteit hoogtij viert. Ik hoop maar dat een op zich staand incident is. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten