donderdag 16 mei 2024

Genieten

Het is genieten, hoor, in m'n vrije weekje. De meeste mensen komen pas tot rust en laden weer op door fysiek ook echt weg te gaan op vakantie, zo niet ik. Ik laad juist weer helemaal op als ik thuis ben in mijn eigen omgeving. Als het niet te lang is, hooguit vier, of als ik heel gek doe, vijf dagen, wil ik best een reisje maken, en daar geniet ik intens van, maar het geeft me geen rust, al die prikkels en indrukken zijn voor mij vrij intens. Ik ben zo iemand die na weg te zijn geweest eerst moet bijkomen van alles, ik weet het ik ben een gek mens.

Afgelopen dinsdag ben ik afgereisd naar Den Haag om op bezoek te gaan bij mijn lieve oud collega Nel. Ik ga er uit bij station Moerwijk, een station die er in mijn tijd nog niet was, en loop dan naar haar huis. Ik kom dan langs twee winkels op de hoek van de Melis Stokelaan en de Troelstrakade en in één van die winkels ben ik samen met mijn moeder geweest in 1969 om een bruidsjonkerkostuumpje te huren voor het huwelijk van mijn zus. U begrijpt dat er nu andere neringdoenden in gevestigd zijn, en altijd als ik er langsloop vraag ik me af in welk van de twee winkels die zaak destijds was gevestigd. Het heeft geen belang, maar gewoon voor mij om het beeld compleet te hebben. 

Bij Nel was het als altijd weer ongelooflijk leuk. Het was heerlijk weer, dus we hebben fijn in haar mooie tuin kunnen zitten, onder de parasol. Nel is inmiddels 88 jaar en zoals zij is en in het leven staat is dat een lichtend voorbeeld. We kletsen honderd uit over van alles en nog wat, altijd natuurlijk even over de tijd van toen, in de jaren tachtig dat we samen hebben gewerkt, maar ook over wat er vandaag de dag allemaal gebeurt en wat ons bezig houdt. De tijd vliegt altijd om in de namiddag ben ik weer richting huis gegaan.

Gisteren vroeg op want ik had een afspraak bij de kapper, niks erg, want dan heb ik een lekkere lange dag. Na de kapper thuis wat administratie gedaan en 's middags naar de berging gegaan om daar eens wat op te ruimen. Aantal zaken weggegooid, en wat spullen klaargezet om naar de kringloop te brengen. Ik kwam in de berging nog een heel leuke koffer tegen waarvan ik het bestaan niet wist. Stond helemaal achteraan. Ik heb twee kleintjes, een grote en hele grote die ik had aangeschaft toen ik naar Toronto ging. Ik had nóg een koffer, maar die heb ik weggedaan want hij was kapot. Nou ja, voor een niet zo'n reislustig persoon als ik ben, zijn het wel veel koffers, daar heeft u een punt, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de diverse weekendtassen. Alles ook weer wat beter neergezet.

Die huis-, tuin- en keukendingetjes op m'n gemak doen geven mij veel rust en ook van zo'n bezoekje aan Nel krijg ik veel energie. Heerlijk oplaadmoment zo'n weekje vrij. 

Nel en ik aan het werk, of nou ja, hier kijken we foto's. 

Samen met Nel in haar tuin afgelopen dinsdag. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten