woensdag 29 mei 2024

De naar voren geschoven Schoof

Het klinkt als een stripboektitel: 'Suske en Wiske en de naar voren geschoven Schoof', en aangezien die hele formatie en het benoemen van een premier op een klucht lijkt, ligt het helemaal in de lijn. Dick Schoof, na Wim Kok weer een naam waar men in Engelstalige landen om kan gniffelen. Dilan Yeşilgöz had op X gemeld 'Ongelooflijk blij met Dick'. I hear ya sister!

Maar goed, Dick gaat het dus doen nadat Ronald Plasterk wel moest bedanken voor de eer. Heel het op PVV stemmend kiesvolk gaat volledig uit de panty, want Dick is alles waar zij tegen ageren. Belangrijke functies bij Justitie en Veiligheid, AIVD en NCTV, organisaties waar boosrechts aversie tegen heeft, want 'ze weten alles van je', en de elite, nou ja u weet dat hele riedeltje wel onderhand.

Ik kan me daar dan weer heel vrolijk over maken, dan kies je PVV of BBB en dan krijg je Dick, een ambtenaar die in principe alles van je zou kunnen weten, want geheime dienst, een spion!, zo zag ik sommigen al x'en. Bovendien was de man dertig jaar lang lid van de PvdA, een radicaalrechts mensch zou voor minder een apoplexie krijgen. 'We krijgen een voormalig PvdA- ambtenaar die mensen jarenlang heeft zitten te bespioneren'. x'te het extreemrechtse omroepje Ongehoord Nederland. Thierry Baudet zegt er een onbehagelijk gevoel bij te hebben.

Nou ja, we gaan het zien, ik vind, zoals al eerder gemeld, die hele huidige politieke operette vermakelijk, maar tegelijkertijd blijft waakzaamheid geboden. Extreemrechts is natuurlijk nooit goed en de manier zoals de vier ruiters van de Apocalyps een kabinet willen vormen en zelf in de Kamer willen blijven zitten met ministers van buiten de politiek en een premier die bij geen van de vier partijen hoort is ook nog nooit vertoond. Ik denk nog steeds dat het allemaal geen lang leven is beschoren. 

Dick wil 'premier van alle Nederlanders' zijn, maar dat is vrij ingewikkeld als je een extreemrechts kabinet leidt, daarnaast wil hij 'bestaanszekerheid bieden, ook aan boeren', voegde hij er expliciet aan toe. Zou ie die toevoeging van Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas hebben moeten doen? Alle Nederlanders, daar horen boeren dan toch ook bij? Hoe dan ook, let the games begin!

Dick Schoof.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten