zaterdag 6 juli 2024

Dag 1

Nou, ik had het u al voorspeld, dit Titanic-kabinet zal in de korte tijd dat het gaat bestaan voor een aan verbijstering grenzend vermaak zorgen. En alzo geschiedde. 

Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas van BBB had het op de eerste dag al over: "Als er morgen verkiezingen zouden zijn..." Ze waren nog niet eens begonnen.

Terwijl premier Dick Schoof de Kamer te woord staat, twittert PVV's Fleur Agema achter zijn rug over hoofddoekjes. Dilan Yeşilgöz van de VVD oppert dat Geert Wilders er achter zit. Geert haalt uit naar Dilan en noemt het een 'valse vuile beschuldiging'. Inzoomend op een foto ligt het knipsel waar Fleur over heeft getweet op het tafeltje van Geert. 

Premier Dick Schoof zegt tegen Kamerlid van PvdA/GroenLinks Esmah Lahlah: "Dat u een hoofddoek draagt, maakt voor mij helemaal niets uit. U bent voor mij gewoon een mens". Alsof mensen met een hoofddoekje eigenlijk geen mensen zijn en het bijzonder is dat hij dat wel vindt en het daarom ook specifiek benoemt.

Thierry Baudet van het fascistische partijtje Forum voor Democratie die enkel bestaansrecht ontleent vanwege allerhande complottheorieën zegt met droge ogen: "Er worden hier complottheorieën verspreid en dat is het soort politiek wat ik ten diepste verafschuw."

Twee openlijke racisten van het racistische PVV, Marjolein Faber en Reinette Klever, die er geen been in zien om zo nu en dan wat nazi-uitdrukkingen te gebruiken worden o.m. door Esther Ouwehand van PvdD en Rob Jetten van D66 racisten genoemd. Dat pikt Geert niet. Hij stuift naar voren en noemt de door hemzelf naar voren geschoven premier Dick Schoof  'een slappe hap' om dat die volgens hem niet voor de betreffende ministers opkwam. Hij tweet dat ook op X. 

En passant noemt hij ook nog 'een heksenjacht op de leden van de PVV'. Hij vergeet dat hij het enige lid is, de rest zijn z'n minions. In dat opzicht is de veronderstelling van Dilan niet zo vreemd. Alles gaat precies zoals Grote Leider Geert het wil. 

En dat was nog maar de eerste dag. Het was zoals gezegd en voorspeld vermakelijk maar tegelijkertijd ook tenenkrommend en gênant. Je ziet wel eens politici in andere landen malkander te lijf gaan, ik vermoed zomaar dat we dat hier ook nog eens gaan meemaken. Maar goed, na deze eerste kennismaking met dit rariteitenkabinet gaan ze meteen op zomerreces. Toch is er wel al iets besloten. Net als op scholen, waar kinderen dat ook niet meer mogen tijdens de lessen, mag er tijdens debatten niet meer worden getwitterd. Mijn God, het niveau! Ik snap de bezuiniging op cultuur plots veel beter. Deze regering gaat zelf zorgen voor cabaret en entertainment.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten