vrijdag 19 juli 2024

Oh Lord....

 "Een groot deel van de mensheid is randdebiel" zei Maarten van Rossem ooit. En de wereld momenteel in ogenschouw genomen kan ik hem alleen maar gelijk geven. Maar er is altijd de overtreffende trap en dat zijn altijd Amerikanen. Donald Trump neemt de mislukte moordaanslag op hem waarbij zijn oor is geschampt met beide handen aan om het ten gunste keren voor zijn onvermijdelijke herverkiezing in november dit jaar. 'Hollywoodniveau' vatte vriend Steven het kernachtig samen, en daar zijn Amerikanen dol op.

In zijn eerste publieke optreden na de aanslag, waarbij twee doden en twee zwaar gewonden te betreuren waren, kwam Donald op met een verbonden oor zoals geen enkele zichzelf respecterende arts het zou doen. Het was duidelijk een soort prop (rekwisiet), zodat de achterste rijen bij de bijeenkomst het goed konden zien. Een bescheiden goed aangelegd verbandje of een pleister zou het doel voorbij zijn gestreefd, en het doel is duidelijk: Donald is een held! Het werkte, huilende Trumpsupporters die hun Grote Leider op ongeveer gelijke voet stelden met de Almachtige. Die had er persoonlijk voor gezorgd dat hij gespaard is gebleven. Dat een andere man dodelijk is geraakt en dat diezelfde God zelden thuis geeft bij de diverse aanslagen op scholen in Amerika en ook net de andere kant uitkijkt in Gaza en Oekraïne en zoveel andere brandhaarden in de wereld werd buiten beschouwing gelaten. Donald is voor hen Zijn plaatsvervanger op aarde.

En net als u denkt dat het niet erger kan, moogt u opnieuw denken. Donalds aanhangers zijn over het algemeen niet de felste lampjes uit de doos, makkelijk beïnvloedbare en eenvoudig op te zwepen simpele zielen die diverse complottheorieën aanhangen en niet te verlegen zijn zichzelf volledig voor lul te zetten, voornamelijk omdat ze geen idee hebben. Maar een nieuw plaatsvervangend schaamtemoment is bereikt nu de idolate achterban zich vertoond met zo'n zelfde over de top verband aan hun oor. Dat zijn dezelfde mensen die ten tijde van covid geen mondmasker wilden dragen, want ze waren geen makke schapen. Randdebiel, Maarten zei het al.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten