zondag 28 juli 2024

Donald en Kamala

De ene hoogbejaarde presidentskandidaat heeft met enige dwang ingezien dat als je bijna in je graf ligt het wellicht niet zo verstandig is om president te willen worden van de Verenigde Staten van Amerika. De andere hoogbejaarde vindt zichzelf nog uiterst geschikt, maar is dat natuurlijk niet, veel geschreeuw weinig wol. Wij kennen dat hier van Geert Wilders, roeptoeteren en met geen enkel werkbaar voorstel komen, de simpelen van geest vinden het allemaal prachtig. 

Maar net nu Donald Trump zijn pijlen had gericht op Joe Biden en het over zijn extreem hoge leeftijd en alles wat daarbij komt kijken had willen hebben in zijn race om het presidentschap, zet Joe een (gedwongen) stap opzij en zet vicepresident Kamala Harris een stap naar voren. Een vrouw van kleur, de ergste nachtmerrie voor de misogyne en racistische Donald. En voor de meest extreme onder zijn achterban zou hij gewoon zijn vrouwonvriendelijke en racistische zelf kunnen blijven en dat zeker ook hardop kunnen zeggen, zij zijn zelf niet anders, maar hij zou er ook veel kiezers mee gaan verliezen. Dus zit Donald met zijn handen in zijn kale haar.

De kaarten zijn ineens anders geschud en nu is Donald het seniele onsamenhangende oudje. Kamala is een veel betere debater op inhoud en inhoud is niet iets waar Donald het van moet hebben. Er zijn wel wat meer verschillen, Donald heeft vier jaar in het Witte Huis gezeten als president met twee afzettingsprocedures, Kamala drie en een half jaar als vicepresident met geen afzettingsprocedures. Donald is veroordeeld om $83 miljoen te betalen aan een pornoactrice vanwege misbruik en laster, Kamala is door niemand aangeklaagd noch voor laster noch voor misbruik. Donald is veroordeeld voor vierendertig verschillende misdaden met nog een aantal in progress, Kamala is geen crimineel. Donald claimt een bachelorsdiploma economie te hebben en heeft de school gedreigd met juridische stappen als ze over zijn tijd daar spreken. Kamala heeft een bachelorsdiploma economie en een doctoraat in de rechten en heeft geen van haar scholen bedreigd. 

Kortom, ik kan hier erg vrolijk van worden. Er zou een debat zijn op 10 september tussen Donald en Kamala, maar een campagnewoordvoerder van Donald zegt dat een debat tussen hen voorlopig niet kan plaatsvinden. De schreeuwende ongenuanceerde hoogbejaarde die zijn bek zonder enige kennis van zaken gewoon een douw geeft en van de eerste leugen niet is gebarsten loopt het dun door de broek omdat ie ook wel weet dat Kamala verbaal en qua kennis veel sterker is dan hij ooit is geweest of zal zijn. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten