maandag 8 juli 2024

Herinnert U zich deze nog? #235



DANNY WILLIAMS
'DANCIN' EASY'
1977
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 22



                Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

"Anytime, anyplace, anywhere, there's a wonderful world you can share.
It's the bright taste, the right one, that's Martini"


Mensen van mijn generatie kunnen bovenstaande zo meezingen, het is de tune van de reclames van Martini, ja in die dagen mocht er nog reclame gemaakt worden voor alcohol. Nu is het wel vaker dat een populair liedje wordt gebruikt voor reclame uitingen, denk maar aan de Levi's reclames die artiesten met hun hits uit de jaren 50 en 60 weer in de hitlijsten deden belanden, veelal postuum.

Maar hier ging het anders, de Martini-tune was al vaak in verschillende versies te zien en te horen geweest toen Danny Williams een single opnam waarbij 'that's Martini' werd vervangen voor 'Dancin' easy' en hij scoorde er een hit mee. Danny had al een hele staat van dienst erop zitten toen hij als bijna vergeten zanger dit nummer uitbracht.

Danny werd geboren in Zuid Afrika waar hij als kind al als solozanger optrad in een kerkkoor. Op zijn veertiende won hij een talentenjacht en ging toeren en kwam ook in Europa waar hij werd gespot door Norman Newell, manager van het Britse HMV-label. Danny verhuisde naar Engeland en hij werd gelanceerd als de Britse Johnny Mathis. In 1961 begon dat z'n vruchten af te werpen met zijn versie van 'Moonriver', waarmee hij de eerste plaats van de Britste hitparade behaalde. Tot 1966 kende Danny grote successen, maar ook hij werd slachtoffer van de opkomende Beatmuziek. Incidenteel kwamen er nog wat singles en albums uit met dit 'Dancin' Easy' als laatste succesvolle wapenfeit.

Danny is in 2005 overleden op 63 jarige leeftijd aan longkanker. 

Om de nostalgie compleet te maken een compilatie van Martine-reclames met dit lied:





                                                     Als de video niet te zien is klik hier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten