zondag 7 juli 2024

Neem me mee

Ik had er over gelezen en voorstukjes gezien, maar als je tegenwoordig met je ogen knippert, dan is een film al op Netflix te zien. Ik heb het over de film 'Neem Me Mee'. Kees Hulst, Geert de Jong, Helen Kamperveen, Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk en Olga Zuiderhoek zijn niet de minste namen uit onze vaderlandse acteerwereld, acteurs en actrices op leeftijd met een staat van dienst die in deze film op reis gaan met de jonge reisleider Thijs, gespeeld door Minne Koole, die tussen deze gelauwerde collega's helemaal op z'n plaats is.

Ze vertrekken naar Zuid Frankrijk en gaandeweg de film leren we de karakters kennen. Vanaf moment één heb ik Geert de Jong in mijn hart gesloten als de zichzelf volledig wegcijferende Susanne, die met en door de groep voor zichzelf leert opkomen. Maar elk van de zeventig plussers en ook Thijs heeft zo zijn/haar eigen levensverhaal, en omdat ik zelf ook wat ouder ben snap ik het zo goed over de kansen die er waren, de keuzes die gemaakt zijn, en waar je het uiteindelijk gewoon mee moet doen. Het is een feelgood film, maar ook met melancholie en hier en daar een traan. De breekbare scène tussen Joep (Jeroen Krabbé) en Thijs die hem helpt is ontroerend mooi.

Nergens is de film sentimenteel maar schept meer een realistisch beeld over hoe het is om ouder te worden met de ongemakken die dat geeft, en de levenservaringen die iedereen met zich meedraagt en het verlies van dierbaren maar ook dat je op elke leeftijd een nieuw pad kunt kiezen. 

Ik heb intens genoten van de film met een lach en, jawel hoor, ook met een traan. Het is heerlijk om naar deze geweldige acteurs en actrices te kijken en ook het prachtige Franse landschap is een lust voor het oog. Ik raad deze film zeker aan!

Renée Soutendijk (Nienke) en Jeroen Krabbé (Joep).

Helen Kamperveen (Florri) en Geert de Jong (Susanne).

Olga Zuiderhoek (Mabel) en Kees Hulst (Anton).

Jeroen Krabbé (Joep) en Minne Koole (Thijs).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten