zondag 15 maart 2020

Coronahulp

Het rondwarende coronavirus maakt dat niets meer zeker is. Blijven de scholen nog open of gaan ze, net als in de andere Europese landen dicht? Gaan die ouders dan niet met die kinderen in overvolle supermarkten lopen zoals ze nu wel doen? Is daarom een complete lockdown, zoals in Italiƫ niet gewoon beter? Is het verstandig om vakanties te boeken, dan wel geboekte vakanties te annuleren? Zullen Nederlanders in dit specifieke geval iets minder Nederlands zijn en niet meteen het woord compensatie in hun mond nemen, iets met overmacht namelijk?

Maar alle ellende en het ontregelen van de maatschappij ten spijt gebeuren er ook positieve dingen. Zo bieden op social media onder de noemer 'coronahulp' mensen hun hulp aan aan anderen, vaak zwakkeren in de samenleving voor wie dit virus wel degelijk levensbedreigend kan zijn.

June:
'Hoi allemaal. Wegens het 3 weken dicht gaan van mijn school wil ik aankomende tijd met liefde (gratis) oppassen op kinderen in Leeuwarden als de ouders wel gewoon moeten werken'.

Nasimah:
'Voor iedereen in de zorg in Nijmegen die na een dag bikkelen in een lege supermarkt terecht komt: Op dinsdag 17 maart maak ik Lehdes en op dpnderdag  19 maart maak ik Loubia. Kom maar een bakje halen na het werk.'

Renee:
'Mijn oudste dochter zei gisteravond: "Mam ik ga morgenochtend even langs bij onze bejaarde buren om te vragen of ik boodschappen kan halen voor ze'.

Laura:
'Wij hebben een vakantiehuisje op de Veluwe en willen dit komend weekend graag aanbieden aan bijv. verpleegkundigen uit Brabant die even wat ademruimte nodig hebben.'

Isa:
Beste volgers die zelf niet in Amsterdam wonen maar waarvan de hulpbehoevende ouder(s)/familie wel, bij deze bied ik mijn hulp aan om boodschappen voor ze te doen. Ik kom uit de Kaukasus, het ergste is al achter de rug voor me'.

Anna:
'Als iemand in Utrecht Zuid coronahulp nodig heeft: ik heb een fiets met een mandje voorop en ben niet bang hem te gebruiken.'

Bianca:
'Ik heb mijn vlucht geannuleerd dus 3,5 week geen reet te doen. Wie heeft er hulp nodig in dit land? Ik kan oppassen, handgels inpakken, eten bezorgen, boodschappen doen, mensen heen en weer rijden. Maakt niet uit waar in het land maar woon zelf in Amsterdam.'

En zo zijn er vele, vele berichtjes van mensen die op wat voor manier dan ook hun hulp aanbieden in deze onzekere tijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten