woensdag 18 oktober 2023

Het verhaal van de foto

Wij woonden in Den Haag vlakbij het Zuiderpark, op loopafstand, dus ben ik er als kind vaak met mijn moeder geweest. Ik weet nog dat er een speeltuin was met gras en ook een gedeelte zand, daar gingen we later heen, maar op onderstaande foto's ben ik denk ik zo'n jaar of drie en gingen we eendjes voeren.

Nu weten we dat brood helemaal niet zo goed is voor eenden, maar dat wíst je toen toch niet, dus sneed mijn moeder van oud brood blokjes die meegingen in een zak. Dat kleine stevige kereltje ben ik, met die dikke beentjes en die blonde krullen. Het pakje wat ik aan heb bestond uit een kort broekje, een truitje met korte mouwen en een vestje. Ik weet nog dat ik zo'n setje in het blauw had en in het grijs. Waarom ik dat nog weet, geen idee. Het is niet zo dat ik mijn hele garderobe vanaf mijn prilste jeugd chronologisch in mijn hoofd heb zitten. Licht autisme is me niet vreemd, maar zover gaat het nou ook weer niet. Blijkbaar hebben deze setjes indruk gemaakt of ik heb het veel gedragen.

Op de tweede foto ziet u dat ik als ik de eendjes van brood voorzag ook zelf zo nu een dan een stukje brood tot me nam, die dikke beentjes kwamen ergens vandaan natuurlijk. Die vijver is er nog steeds in het verder best wel veranderde Zuiderpark. Afgelopen zomer heb ik er nog gestaan. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten