vrijdag 18 oktober 2024

Badkamerkastje

Een tijdje was ik er al over aan het dubben, en van de week zag ik een prettig (af)geprijsd exemplaar, een hoge badkamerkast. Meteen besteld, gisteren werd ie bezorgd door DHL. Daar was ik wat huiverig voor, omdat ik middels berichten van vrienden en bekenden de meest bizarre verhalen heb vernomen over niet geleverde pakketjes die wel als geleverd waren aangemerkt, of het DHL-autootje wat men voorbij zag rijden en er tegelijkertijd een bericht kwam dat ze niet thuis waren. Maar ik kan niet anders zeggen dat het pakket keurig is afgeleverd door een heel vriendelijke en gezellige bezorger. 

En ja, dan komt het erop aan, de kast moet in elkaar worden gezet. U weet, in die rol ben ik niet gecast door God, maar als bewust alleenstaande is er naast alle voordelen slechts één nadeel, een situatie als deze. Lieve vrienden Rick en Chris hebben een tijdje terug met overgave mijn paxkasten in elkaar gezet, dat is voor een mensch alleen niet te doen, maar zo'n badkamerkastje, daar waag ik me gewoon zelf aan. Niet vol enthousiasme, want het is zó niet mijn ding, maar in alle rust op mijn eigen tempo, wetend dat ik er langer over doe dan de wel daarvoor gecaste doe-het-zelver. 

Ik pak alles uit leg alles neer, schroefjes en what-you-may-call-it's ook netjes bij elkaar en dan het boekje met instructies waar ik meteen al licht van ga hyperventileren. Ik weet dat ik heel goed moet opletten op onderdelen die hetzelfde lijken, maar het niet zijn. Voor het oog identieke plankjes waarbij de één nét twee gaatjes meer heeft dan de ander, dat werk. Na eerst met verbijstering de tekeningen en beschrijvingen van het instructieboekje tot me te hebben genomen toch begonnen en ik moet zeggen het ging best.

Vanzelfsprekend kun je ook bij dit meubeltje iets verkeerd monteren waar je pas later achter komt, en even zo vanzelfsprekend heb ik dat ook gedaan, maar kon het nog herstellen. Ik vermoed dat men in die kringen het met elkaar heeft afgesproken dat er altijd minstens één item bij moet zitten waarbij dat mogelijk is. Ik heb er een paar uur over gedaan, dus vermoedelijk is het voor een handig iemand binnen een uur gepiept. Maar hij staat en ik ben met name trots op het feit dat ik de deurtjes heb gesteld, niet met een goed doordacht plan, maar gewoon door op goed geluk wat aan die schroefjes te draaien en tot mijn verwondering kreeg ik ze netjes sluitend. 

Er liggen badhanddoeken in en ik heb er wat kleurige eendjes in gezet, dat is meer iets voor mij, het inrichten en leuk maken, daartoe ben ik op aarde. 


 

Ik ben hier uitgekomen, en dat vind ik heel knap van mezelf. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten