donderdag 18 oktober 2012

BZV versus DWDD

Las gisteren een krantenberichtje dat er enige commotie is ontstaan tussen de VARA en de KRO. Het succesvolle KRO programma "Boer Zoekt Vrouw" schijnt in het eveneens succesvolle VARA programma "De Wereld Draait Door" op ironische wijze te worden besproken waarbij beelden van het KRO programma worden gebruikt.

De KRO is hier zo boos over dat de presentatrice van BZV, Yvon Jaspers, niet meer in DWDD mag verschijnen als tafeldame en om te laten weten dat het ze menens is mag KRO coryfee Arie Boomsma ook niet meer in dat programma komen.

Ik kijk om verschillende redenen beide programma's niet, maar ken wel het format van alle twee, ik had dan ook enorme pret om de reden die de KRO gaf: "Wij moeten onze boeren beschermen”.

Ik weet niet waar te beginnen om te zeggen wat er mis is met die vijf woorden, komend van de omroep die zelf garen spint bij het laten zien van de wereldvreemde sociaal minder vaardige boeren en hun wanhopige vrouwen/mannen, waar een groot gedeelte van Nederland met plaatsvervangende schaamte en enig leedvermaak naar kijkt. Arme Yvon, al gesjeesd als cabaretière, kon naast de contactarme boeren alleen nog enig intelligente conversatie voeren met de gasten in DWDD.
Daar heeft de KRO nu een streep door gezet. Maar misschien wint ze vrijdag wel de Gouden Televizierring. Het is de arme schat gegund.


1 opmerking:

  1. Ook ik ken beide programma's niet goed, maar het is gewoon een goedkope stunt om weer eens in het nieuws te komen. Vind ik...

    BeantwoordenVerwijderen