zaterdag 24 augustus 2024

Ënnerwee op Lëtzebuerg

In de ochtend gingen we op weg uit een wat stormachtig Nederland richting Luxemburg. We hadden afgesproken om malkander zo rond elf uur te ontmoeten bij Capelse brug. Onderweg wat regen, ook toen we ergens in België een kleine lunch tot ons namen. Maar naarmate we dichterbij ons einddoel kwamen knapte het weer steeds meer op.

Na Brussel is het één rechte weg naar Luxemburg-stad waar het piepkleine plaatsje Hellange, waar onze accomodatie zich bevindt vlakbij is. Het is gesitueerd naast de kerk mèt kerkhof, maar daar is al zo'n vijftig jaar geen graf meer bijgekomen.

De eigenaresse van ons tijdelijke appartementje gaf ons een warm welkom en het ziet er heel leuk en gezellig uit. Nadat we ons hadden geïnstalleerd zijn we voor het diner naar Luxemburg-stad gereden alwaar we gereserveerd hadden bij Bazaar. We hebben er heerlijk gegeten en zijn daarna even door de stad gelopen. De eerste indruk is dat het een heel leuke, levendige en historische stad is. We zijn na de wandeling op een terrasje neergestreken bij Tube voor een cocktailtje om tevreden terug te keren naar ons appartementje. We hebben er zin an, een paar dagen Luxemburg. 

De kerk vanuit ons tuintje.

Binnenstad van Luxemburg.

Cocktail en gin en tonic.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten