Om tien uur 's morgens dienden wij ons appartement weer te verlaten en we besloten om naar Düsseldorf te gaan voor het ontbijt. In Duitsland is er een buiten de deur ontbijt cultuur die wij hier in Nederland niet kennen. Je kunt heus wel ergens een ontbijtje krijgen in een etablissement, maar dat is dan meestal zeer beperkt in keuze, en wij Nederlanders zijn over het algemeen wat behoudender en verknocht aan die boterham met kaas of hagelslag. Om te beginnen is er, als je googelt op 'frühstück' in Duitsland een hele rij met restaurants waar dat kan, en als je dan gekozen hebt krijg je, eenmaal ter plekke, een kaart aangereikt met een duizelingwekkende hoeveelheid keuzes.
Wij hadden gekozen voor restaurant Dritan Alsela die heel goed staat aangeschreven en ik begrijp nu dat Dritan, die we ook in de weer zagen met voornamelijk z'n personeel te instrueren maar ook zelf in de rondte liep, een beroemdheid is in z'n vak. Hij is op Instagram, Facebook en laat op YouTube filmpjes zien hoe je de perfecte koffie maakt. De zaak was goed bezocht en het werkt als een geoliede machine iedereen doet iets in de productie om de ontbijtjes te serveren. Wij kozen beiden voor een Italienisches Frühstück, wat wederom een soort brunch bleek met natuurlijk koffie. Het was echt heerlijk.
Bij aankomst vonden we het al druk qua auto's en we kwamen er achter dat er vlak naast het restaurant een grote Flohmarkt werd gehouden, we waren dus weer spontaan zonder dat we er erg in hadden mit unserer Nase in der Butter gevallen. Na het ontbijt zijn we de Flohmarkt over gegaan en je ziet dan weer es wat andere dingen dan in Nederland. Veel kitsch wat ik ken van het programma 'Tussen Kunst En Kitsch', waar de experts het dan heel tactisch 'rijk gedecoreerd' noemen. Er was één vaas die ik wel heel mooi vond, maar het was niet geprijsd en ik meen ook dat je er niet kon pinnen en ook; waar zou ik 'm moeten neerzetten. Ik bedacht me als we er weer langs lopen, je liep er zigzaggend, en hij valt me weer op, dan is het een teken, maar ik ben er langs gelopen zonder dat dat gebeurde.
Na de Flohmarkt even door Düsseldorf gereden, maar in Duitsland kent men nog de Sonntagsruhe, dus was er niet veel te beleven. We besloten richting Nederland te gaan om onderweg het idee te krijgen om in 's-Hertogenbosch een bakje koffie te gaan drinken met een Bossche Bol. We zagen een heel leuk zaakje en hebben er koffie en thee gedronken maar het was in de namiddag, dan zijn de Bossche Bollen natuurlijk op, dus deelden we een carrotcake. Vervolgens richting huis om na te genieten van een geweldig leuk weekend. Duitsland is best dichtbij en wat kun je er lekker eten!
Dritan Alsela. |
Zijn leuke restaurant. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten