zondag 23 september 2018

Week 38 2018; Wat een week!

Thierry Baudet heeft z'n bek maar weer es een douw gegeven en beweerd dat 'Bij ongewijzigd beleid Nederland over twee generaties 24 miljoen mensen telt waarvan de helft allochtoon is'. Hoogleraar demografie aan de Universiteit van Amsterdam, Jan Latten en Casper Albers, hoogleraar Toegepaste Statistiek en Datavisualisatie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, mensen die er zeg maar wel kijk op hebben, oordelen aan de hand van diverse berekeningen dat deze bewering van Thierry over zowel het aantal inwoners als het aantal allochtonen onwaarschijnlijk is.

In de Rotterdamse wijk Charlois zagen voorbijgangers een slang van ruim 1 meter lang in het gras langs de Maasoever liggen. De slang is overgedragen aan de dierenambulance. Het gaat om een korenslang die normaal gesproken alleen in de Verenigde Staten voorkomt. Het dier is geliefd bij terrariumhouders, en zal waarschijnlijk ontsnapt zijn.

Annemarie den Toom, de ombudsman, euh vrouw, nou ja het ombudsmens dan maar voor het openbaar vervoer, wil dat er op alle stations en in alle treinen toiletten komen. Dat geldt ook voor kleine stations en sprinters in de regio. Een goede zaak. NS laat weten er mee aan de slag te gaan.

De horror! Ik kreeg het al benauwd door het alleen te lezen: In Zevenbergen was een 4 jarig jongetje tijdens het spelen in een ondergrondse vuilcontainer gevallen. Gelukkig kon de brandweer het kind met een ladder er uit te halen. Hij was niet gewond maar wel erg geschrokken.

Helaas heeft Glennis Grace niet de finale van "America's Got Talent" gewonnen, maar het zilveren lijntje is dat ze zich heeft kunnen presenteren aan een nieuw miljoenenpubliek. Dat is ook wat waard.

Dat heel Amerika nog niet over de blote tiet van Janet Jackson heen is, daar kijken wij smalend naar, maar we kunnen nu in Nederland ook de hand in eigen boezem steken (pun intended). Want in de rechtbank van Almelo is een schilderij die er al 26 jaar hangt weggehaald, vanwege klachten over de beeltenis. Het gaat om het schilderij "Regelrecht" van Jan en Joep Gierveld en laat een vrouw zien die wordt verleid door de duivel maar zich gesteund weet door het recht. Daar is een tiet op te zien, al 26 jaar dus, en nu wordt het schilderij vanwege de plotselinge klachten op een andere niet openbare plek gehangen.

Afgelopen donderdag stond de wereld stil. Het afschuwelijke tragische ongeval in Oss maakte dat alles weer eens even in perspectief werd geplaatst. Het is niet te bevatten hoe de getroffen gezinnen en families en iedereen die ermee te maken heeft hier mee om moeten gaan. Heel Oss zoekt in totale verslagenheid en verdriet steun bij elkaar. Het laat zien wat een hechte gemeenschap het is in deze tijd van onbeschrijflijk leed. Mijn hart en gedachten gaan naar hen uit.

Regelrecht.


Annemarie den Toom.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten