Vandaag, 13 maart, is het de Internationale Dag van de Nier. Vandaag wordt er aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten wereldwijd.
Ik ben weer eens in een situatie beland. Op zondag drie weken terug kwam ik uit bed en wilde m'n ontbijtje maken en ontdekte dat het lampje in de koelkast het niet deed. Ik keek hoe dat zat, maar voordat ik actie ging ondernemen, ben ik voor de zekerheid in de meterkast gaan kijken en jawel hoor, de aardlekschakelaar was uit. Ik heb de koelkast in een ander stopcontact gedaan en toen deed ie het weer, met lichtje en al. Ook de magnetron was het niet, de wasmachineschakelaar stond uit, maar de aardlekschakelaar ging niet meer aan en sprong steeds weer uit.
Meteen maar een reparatieopdracht uitgezet bij de woningbouw. 's Anderdaags deed ik de aardlekschakelaar weer aan en toen deed ie het gewoon weer. Niks aan de hand. Later die week werd ik gebeld om een afspraak te maken om het na te laten kijken, maar omdat ie het weer deed zei ik dat het niet hoefde, u weet, ik maak niet graag golven als het niet nodig is. Maar u voelt 'm al aankomen, de aardlekschakelaar ging somtijds spontaan uit, de ene keer kon ik het meteen weer aanzetten, de andere keer pas na een paar uur. Aan mijn apparaten lag het niet, het moest dus in de meterkast zitten of in het mechanische ventilatiesysteem van de woning die ook op die groep staat aangesloten.
Ik heb de firma gebeld met de mededeling dat ik dan eerst wel dacht dat alles het weer deed, maar of ze toch nog langs wilden komen. "Dat dacht ik wel", zei de dame aan de andere kant, "Ik zet het weer uit." Als men nou meteen had gezegd bij mijn afmelding, dat zo tóch even kwamen kijken...maar goed. Gistermiddag kwam er een jongeman poolshoogte nemen. Het zat niet in de meterkast, vervolgens zijn we de ganse woning doorgelopen om alle elektriciteit na te kijken: niks. Uiteindelijk bleek de boiler de boosdoener, die lekte daar waar ook elektriciteit zit, dat is niet goed. Hij zou het doorgeven, maar raadde me aan meteen contact op te nemen met de woningbouw, omdat zulks niet te lang kan wachten.
Ik belde de woningbouw en kreeg een meisje aan de telefoon die ik drie keer heb uitgelegd wat er aan de hand was voor ze het begreep. Ze zou direct actie ondernemen en ik zou worden teruggebeld. Helemaal begrepen had ze het niet, ik werd terug gebeld door een jongen, een collega van haar, die nogmaals verifieerde wat er aan de hand was en hij ging me doorverbinden met een firma die het zou gaan oplossen. Ik kreeg een bandje met keuzemogelijkheden, maar geen echt mens te spreken, wel een telefoonnummer die ik moest bellen. Daar kreeg ik iemand aan de telefoon en na mijn verhaal zei ie: "Een boiler in de keuken? Dat kan niet." Ik antwoordde dat ik toch echt op dit moment naar de boiler in mijn keuken keek. "Ja, maar wij doen geen boilers. Ik ga even navragen, dan hoort u het zo." Hij belde terug en zei dat ze inderdaad geen boilers deden.
Weer de woningbouw gebeld en ik kreeg nu volgens mij de dame aan de telefoon die eerder had gezegd 'Dat dacht ik wel'. "Ik ga er meteen achteraan" zei ze kordaat, nadat ze m'n adres waarschijnlijk herkende van eerder. Vervolgens werd ik gebeld door een man die me aanhoorde en zei: "Ik kom op weg naar huis even langs om te zien wat er aan de hand is". Een loodgieter van de oude stempel, hoe fijn is dat! Hij kwam, bekeek het en zei: "Ik haal dit element eruit, die veroorzaakt de kortsluiting dan blijft alles het voor voorlopig doen en dan bel ik u morgen op." "Dan komt u er een nieuw element in zetten", veronderstelde ik. "Nee, de hele boiler moet worden vervangen." Die had ik niet zien aankomen. Het element was een draadje. Maar het punt is dat de mengkraan die erop moet momenteel niet leverbaar is, daar valt of staat het mee wanneer de hele operatie plaats gaat vinden. Ik wacht het af, het balletje is jedenfalls aan het rollen gebracht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten