donderdag 2 april 2020

Geschikt

Dinsdag zag ik haar weer staan als vanouds voor haar kantoortje, onze bewonersconsulent. We wuifden even naar elkaar, van een afstand natuurlijk in deze tijd.  Ze was een tijdje met een ander project bezig geweest, waar we keurig van op de hoogte zijn gesteld door de woningbouw, er werd melding gemaakt van een vervanger en dat het tijdelijk was. Ik ben erg gesteld op onze vaste bewonersconsulent, omdat het een vrouw is van meteen handelen. Als er iets is, en er is in het verleden nogal eens wat geweest, u weet het misschien nog wel, er is door mijn gasleiding geboord, tot twee keer toe een boiler van tachtig liter water die leegliep in de keuken, daarnaast nog wat kleinere zaken, ze pakt het op, zet het door en er komt actie en ze doet ook nog aan navraag of het allemaal naar wens is opgelost.

Ik weet nog hoe verrast en blij ik was dat toen mijn moeder was overleden en we de woning moesten laten inspecteren door iemand van de woningbouw, zij plots voor de deur stond. Het maakte alles betreffende de woning van mijn moeder meteen wat eenvoudiger in een tijd waarop er veel op ons afkwam. Zij was het die een doosje Merci chocolade in de bus had gedaan met een begeleidend kaartje erbij om me te bedanken voor het meedenken over het groenplan van de straat.

Gisteren bleek er te zijn ingesproken op mijn voicemail en het was de bewonersconsulent, Ze maakte melding van het feit dat we nu in een heel bizarre, verontrustende tijd leven en dat als ik iets nodig mocht hebben van boodschappen of ergens mee zat waar ik niet uit kwam ik haar kon berichten, dan ging ze kijken of ze samen met Welzijn Capelle iets voor me kon betekenen. Ik vind het hartverwarmend, en voor mij als alleenstaande oude van dagen in de risicogroep is het natuurlijk een hele geruststelling mocht ik onverhoopt aan huis gekluisterd zijn door corona gerelateerde klachten.

Onze bewonersconsulent is duidelijk geschikt voor haar functie, maar dat wist ik natuurlijk al lang.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten