vrijdag 2 januari 2015

Oud en nieuw

Rick en Chris hadden Harry, Ilonka en mij uitgenodigd om oud en nieuw bij hen door te brengen. Er was het plan dat we rond vier uur bij ze zouden komen en dat iedereen iets te eten zou maken. Harry wierp zich vrijwel direct op als oliebollenbakker, Rick, Chris en Ilonka maakten verschillende Marokkaanse gerechten en ik werd verantwoordelijk gesteld voor het dessert, en dat werd op veler verzoek de oudhollandsche bitterkoekjespudding, die mijn moeder jaren geleden eens had gemaakt toen we met een grote groep een etentje hadden, en waar toen alle vier (4!) de puddingen schoon op gingen.

Middels een telefonisch consult met mijn moeder werden mij de fijne kneepjes van het ouderwetsch pudding koken haarfijn uitgelegd, ze bood aan om het te doen, maar ik wilde het 'selluf doen'. Dinsdagavond heb ik ze gemaakt, en mama belde om half elf 's-avonds op om te vragen of het allemaal gelukt was. Ik had voor haar natuurlijk ook een klein puddinkje gemaakt zodat ze dat zelf kon proeven. Ook had ik de belachelijk lekkere champagnebonbons en wat boerentapas bij me voor later op de avond.

Wat later dan de afgesproken tijd kwam ik aan in het schilderachtige Leiderdorp omdat ik, ondanks Tom Tom, een afslag had gemist. De tafel was al feestelijk gedekt, en toen ook Ilonka zich meldde konden we niet lang er na aan de dis aanzitten, het was allemaal overheerlijk, ook de pudding was goed gelukt, iedereen nam 2 keer, en bij de koffie had Harry naast oliebollen ook een Gronings traditionele lekkernij meegenomen, door zijn moeder gebakken 'kniepertjes' waarin verse slagroom moet worden gespoten, een echte traktatie!

Toen was het tijd om het splinternieuwe door Harry gekochte spel 'Ik hou van Holland' te spelen. Ik had de spelregels van te voren doorgenomen, een noodzakelijk appje gedownload, zodat ik de rol van Linda de Mol op me nam en de 2 teams vol enthousiasme en deskundigheid kon aansturen. Het resulteerde er in dat ieder team 2 keer een overwinning behaalde.

Inmiddels was het elf uur, en Harry had voor ons allemaal een wensballon meegebracht die we voor dat het vuurwerk los zou barsten op gingen laten. Ik vond het een magisch moment. Ieder van ons had in gedachten een wens waarmee ie de ballon de lucht in liet gaan. In de bebouwde kom was het al een mooi gezicht, maar op het strand zal het helemaal prachtig zijn omdat je de ballon dan heel lang kan blijven volgen. Om twaalf uur champagne en de goede wensen voor elkaar, nog lekker gekletst en unaniem vonden we dat we een heerlijke avond met elkaar hadden doorgebracht.

Op nieuwjaarsdag vanzelfsprekend, met mijn puddinkje, naar mama gegaan om haar een heel fijn en vooral gezond 2015 te wensen. Vandaag begint het gewone leven weer, maar we hebben al weer leuke plannetjes in de pijplijn.

Bitterkoekjespudding from scratch.

Klaar even afkoelen, het roze bakje was voor mama.

"Oscar-selfie"
Proost!
Met de jassen al aan de wensballonnen zover klaar maken.
Daar gaat ie.....


Nu nog op de grond.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten